• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Dev firma Terör rejiminden çekilme kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız telekomünikasyon şirketi Orange, akşam saatlerinde yaptığı resmi açıklama ile İsrail pazarından çekileceğini duyurdu.

İsrail`den çekilme kararı ardında siyasi bir neden olmadığı kaydedilen yazılı açıklamada, ‘`Orange şirketinin hedefi faaliyet gösterdiği bütün pazarlarda marka değerini sağlamlaştırmak ve güçlendirmektir. Şirket hiçbir şekilde siyasi tartışmalara taraf olmamayı benimsemiştir`` ifadesi kullanıldı.

‘`Şirketin operatör olarak faaliyet göstermediği ülkelerde tek başına marka varlığını sürdürmek istemediği`` kaydedilen açıklamada, ''Mevcut anlaşmalara saygı göstererek, Orange marka lisansına bu ülkede son verecektir`` denildi.

Fransız ve uluslararası sivil toplum kuruluşları, terör rejimi İsrail`in Batı Şeria`daki politikalarını protesto etmek için Orange şirketine uzun zamandır siyonsit İsrail pazarından çıkması için baskı yapıyordu.

Fransız devletinin de hissesi bulunan Orange'ın üst düzey yöneticisi (CEO) Stephen Richard, dün Mısır`da düzenlediği basın toplantısında İsrailli operatör "Partner" ile iş birliklerini bitirebileceklerini açıklamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir