• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Güçlü: HDP/PKK bütün Kürt gruplarıyla savaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürt yazar ve siyasetçisi İbrahim Güçlü, PKK`nin 1980 öncesinde birçok Kürt grubuna saldırarak onları ortadan kaldırdığını belirterek, bu zihniyetin HÜDA PAR`a iftira attığını ve bütün Kürt gruplarıyla savaştığını belirtti.

Son günlerde bölgede yaşanan gerginliklerle ilgili bir makale paylaşan Güçlü, PKK`nin geçmişte birçok Kürt yurtseverini topluca katlettiğini ifade ederek, Kürdistan bölgesinde tek başına hâkim olmayı amaçladığını belirtti.

“PKK, 7-8 Ekim`de birçok insanımızı katletti”

PKK'nin, hükümetle yaptığı çözüm süreciyle Kürt elini güçlendirerek Kürt gruplarına savaş açtığını belirten Güçlü, “PKK, çözüm süreci denilen, ama PKK`yı güçlendiren, PKK`ya Kürt yurtseverlerine, Kürdistan siyasi parti ve örgütlerine daha özgürce ve rahatça ve sınırsızca saldırma olanakları sağlayan tahribat sürecinden sonra da, Kürt yurtseverlerine saldırdı. Özellikle HÜDA PAR`ın kurumlarını tahrip etti ve taraftarlarını öldürdü. PKK`nın bu saldırganlığı, 7-8 Ekim 2014 tarihinde en üst noktaya ulaştı ve zirve yaptı. PKK`nın bu saldırıları sonucu 40 kişiden fazla Kürt insanımız katledildi. Bu öldürülenlerden büyük bir kesimi halktan insanlar, ama bunun yanında HÜDA PAR`lı gençler de öldürüldü.” diye konuştu.

“HÜDA PAR sempatizanı iki kişiyi katlettiler”

HDP/PKK`nin HÜDA PAR üyesi 2 iki kişiyi katlettiğini hatırlatan Güçlü sözlerin şöyle sürdürdü: “PKK`nın, İran KDP`sine saldırısının Kürtlerin gündemini işgal ettiği günlerde: Şırnak`ın İdil İlçesinin Kozluca (Xanikê) köyünde, PKK`lılar tarafından, HÜDA PAR sempatizanı iki kişi daha katledildi. Bu öldürülenler, Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan`dı. Olayın arkasından ‘kimin saldırdığı` ya da ‘kimin olaya sebep olduğu` her zaman ki gibi haklı olarak tartışılmaya başlandı. Ama ‘güneşin balçıkla sıvanmayacağı` gibi ortada duran bir gerçek vardı. O da PKK`nın herkese saldırabileceğiyle ilgili güçlü karinelerin ve verilerin olmasıydı.”

“Kürt gruplarına HÜDA PAR değil, PKK saldırdı ve saldırıyor”

‘Diyelim ki HÜDA PAR PKK`ya saldırdı, peki son günlerde İran KDP`sine de HÜDA PAR mı saldırdı` şeklinde soru soran Güçlü devamla şunları dile getirdi: “12 Eylül 1980 askeri faşist darbesinden önce, HÜDA PAR mı, Türkiye`deki Kürdistan siyasi parti ve örgütlerinden TKSP`ye, KUK`a, DDKD`ye, KAWA`ya, Rizgarî-Ala Rizgariyê, Têkoşîne, Beş Parçacılara saldırdı?  Yine HÜDA PAR mı Türk Sol siyasi parti ve örgütlerinden TKP`ye, TİKKO`ya, THKPC`ye, TİİKP`e ve ismini hatırlamayacağımız birçok örgüte saldırdı? HÜDA PAR mı, Suriye`deki ve İran`daki Kürdistan örgütlerine sürekli saldırdı ve saldırmaya devam ediyor? HÜDA PAR mı, PKK`nın öldürdüğü aşiret reislerini, ağaları, imamları (meleleri) muhtarları, köylüleri öldürdü? HÜDA PAR mı PKK içindeki binlerce infazı gerçekleştirdi?”

“PKK, Kürdistan`a tek başına hâkim olmak için saldırıyor”

PKK`nin Kürdistan`da tek başına hakim olmayı istediğini kaydeden Güçlü, “HÜDA PAR mı, Kürdistan Başkanının parlamentoya, hükümete, siyasi partilere sunduğu deklarasyonda belirttiği gibi: Kürdistan Federe Devletinin bağımsız devlet olmasını engellemek için iç savaş çıkartmak istiyor? Kürdistan`ı bölmek istiyor? Oysa HÜDA PAR, Kürdistan Federe Bölgesinin bağımsız devlet olmasını açıkça savundu ve ilan etti. Olaylarca ispat edilmiş ve ortaya çıkan verili durum şudur ki: PKK`nın Kürdistan`da tek başına egemen olmak ve diktatörlüğünü kurmak için, kendisine engel kabul ettiği herkese saldırması mutlaktır. Bu veri, Kürdistan`ın bütün parçaları için de geçerlidir.” ifadelerini kullandı.

“Kürt yurtseverleri PKK saldırılarına karşı durmalıdır”

PKK`nin HÜDA PAR`ı, kuzey Kürdistan`da kendi tekçi egemenliği ve diktatörlüğü önünde engel gördüğü için saldırılara başladığını vurgulayan Güçlü, son olarak şunları söyledi: “12 Eylül 1980 öncesindeki Kürdistan örgütleri gibi onu tasfiye etmek istiyor. PKK/HDP`nin son öldürme olayında da saldırgan ve planlayıcı olduğu karinelerle ortaya çıkıyor. Kürt yurtsever aydınlarının, siyasi parti ve örgütlerinin, sivil demokratik kuruluşlarının, PKK`nın bu saldırısına şiddetle karşı çıkmaları gerekir. Yoksa kendi karanlık geleceklerine, PKK`nın diktatörlüğüne, despotizmine, zorbalığına, vandalizmine imza atmış olurlar.” (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir