• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Erdoğan: HÜDA PAR`a saldırıyı neyle izah edecekler?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Show TV'de canlı yayınlanan Gündem Özel programında gündemdeki konularla ilgili gazeteci Melih Altınok'un sorularını yanıtladı.

“Ciddi şekilde tehdit ediyorlar”

Bölge insanının seçim güvenliği konusunda ciddi kaygılarının olduğunu hatırlatan Altınok'un, “2 gün önce HÜDA PAR üyeleri saldırıya uğradı. Bölgedeki seçim güvenliğine dair alınan tedbirler neler?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Erdoğan, seçim güvenliği konusundaki şikayet hak verdiğinin altını çizerek, “Ben de bölgedeyim. Muhtarları ciddi şekilde tehdit ediyorlar. Bazısı dayanamayıp gidiyor. Bazısı buna kendini adamış direniyorlar. Jandarma, polisimiz gerekli tedbirlerini aldı. Karı - Koca geliyor oy kullanmaya. Hanım diyor ki benim kocam bana baskı yapıyor. Ben kendi oyumu kullanacağım. Seçim kurulu başkanına bunu söyleyecek. Bundan önceki seçimlerde görülmeyen bir rahatlık olacaktır.” ifadelerini kullandı.

"Ne Aydını, bunlar Karanlık"

HDP'ye destek açıklamasında bulunan 20 gazeteciyi Kandil'de elinde silah bulunan militanlara benzeten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakın son günlerde neymiş 200 tane aydın, - ne aydını, bunlar karanlık. Ne aydını…- 6,7,8 Ekim'de bütün Kürt vatanlarımızı sokağa davet eden kim? Malum partinin eş başkanı (Selahattin Demirtaş). Elli kadar vatandaş orada öldü. Kim bu ölenler? Kürtler, öldürenler? Yine Kürtler. Peki, nasıl oluyor da bu adam (Selahattin Demirtaş) bu aydınım diye geçinenler tarafından desteklene biliyor.

HÜDA PAR'a saldırıyı neyle izah edecekler?

HÜDA PAR meselesi… Bakın geliyorlar, tarıyorlar ve iki kişiyi orada öldürüyorlar. Bunu neyle izah edecekler? Hani seçim kampanyası gayet sakin geçecekti? İşte o 50 kişinin ölümü esnasında Yasin Börü meselesi… 15 yaşında et dağıtmaya çıkmış olan bu genci 3`üncü kattan atıp, ondan sonra bıçaklayan, ondan sonra da üzerinden arabayla geçmek suretiyle O`nu şehid eden zihniyete bu 200 kişi nasıl destek veriyor? Bir kınama oldu mu? Olmadı. İşte bu süreç içerisinde oldu bunlar. Hala bu 200 tane aydın, siz nasıl aydınsınız? Nasıl bunlara destek verirsiniz? Bu öldürülen insanlar görülmüyor mu, görülmeyecek mi? Ama bir başka yerde bakıyorsunuz ki, onların zihniyetini temsil eden herhangi biri öldüğü zaman kıyameti koparıyorsunuz. Açık konuşuyorum, bunlar karanlık tipler” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir