• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan,`Bu partinin elinde sadece kan yok, inanca hakaret de var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa`da  halka hitaben yaptığı konuşmasına “Sözlerimin hemen başında, Soma`da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden 301 madenci kardeşimize bir kez daha Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi bu tür felaketlerden korusun diyorum”  diyerek başladı.

Konuşmasında 7 Haziran seçimleri konusunda muhalefet partilerine yüklenen Erdoğan, “Türkiye için hiçbir hedefleri, hayalleri, projeleri olmayanlar bir araya geldiler, eski Türkiye koalisyonu kurdular. Bu koalisyonda kim var? Ana muhalefet partisi var. Ben, Başbakanlığım döneminde olduğu gibi, bugün de, ana muhalefetin başındaki zatın yalanlarını, yanlışlarını, iftiralarını düzeltmekten, adeta yoruldum.“ dedi.

6-8 Ekim olaylarında ölen de Kürt, öldüren de Kürt

“Kandan beslenenlere, kafatası milliyetçilerine, bugüne kadar bir şey üretemeyenlere gereken cevabı Manisa'nın vereceğine inanıyorum” diyen Erdoğan, “Daha seçimler yapılmadan, seçim sonrası için bahane üretmeye başladılar.  Kendi durumlarından o kadar ümitsizler ki, hep birlikte bölücü örgütün güdümündeki parti için çalışıyorlar. Ey benim Manisalı kardeşim, oyunu görüyor musunuz? CHP destekliyor. MHP destekliyor. Pensilvanya destekliyor. Ermeni lobisi destekliyor. Kandil, zaten komuta merkezi durumunda, emirler oradan geliyor… Tüm bunlar kimi destekliyor? 6-8 Ekim olaylarında milleti sokağa döküp 50 kişinin ölümüne yol açan partiyi destekliyor” şeklinde konuştu.

6-8 Ekim olaylarında ölen 50 kişinin de, öldürenlerin de Kürt olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir insan can alır mı?" diye sordu.

200 aydın tarafından yayınlanan bildiriye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar karanlık. Düşünün 50 kişinin ölümüne neden olan bu kişileri, bu anlayışı destekleme kararı alıyorlar. 15 yaşında Yasin Börü et dağıtmaya çıkıyor, 3 kattan atıyorlar, bıçaklıyorlar, ondan sonra da üzerinden araba ile geçiyorlar. Hiç bunlarla ilgili, bunlardan bir nedamet duydunuz mu? Annesine, babasına 'pişmanız, özür dileriz' dediklerini duydunuz mu? Bunlar dürüst değil, bunlar kandan besleniyorlar. İşte ben bunları Van'da gördüm, musluklardan kan akıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti: “Seçim döneminde milleti tehdit eden, adaylara, seçim bürolarına saldıran, hatta Hakkâri`de, Şırnak`ta, Siirt`te vatandaşlarımızı öldürenlerin arkasındaki partiye bel bağlamış durumdalar. Bu partinin elinde sadece kan yok; aynı zamanda, milletin inancına, değerlerine, mukaddesatına yönelik her türlü hakaret de var. Taksim`i Kâbe`leri olarak ilan eden bunlar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Biz sizi Allah için seviyoruz. Sizin de bize karşı aynı duygular içinde olduğunuzu biliyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Bir kez daha teveccühünüz, coşkunuz için şükranlarımı sunuyorum. Bizim yolculuğumuz Pazar`a kadar değil mezara kadar. Sizlerden Pazar günü, rekor bir oranla sandıklara gidip oylarınızı kullanmanızı bekliyorum. Bu seçimi, Türkiye`nin en yüksek katılımlı seçimi yapacağınıza inanıyorum. Pazar günü Türkiye için inşallah yeni bir milat olsun.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir