• DOLAR 32.571
  • EURO 35.047
  • ALTIN 2427.984
  • ...
Yasin Börü ile Furkan Doğan`ı katledenler aynı kaynaktan besleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel seçimlere parti olarak giren ve barajı geçmenin hesaplarını yapan HDP`nin batı illerindeki tutumu ile doğu illerindeki tutumunu değerlendiren STK yetkilileri, HDP`nin Batı'da barış güvercinleri uçurduğunu Doğu'da ise kendi halkını katletmeye devam ettiğini vurguladılar.

Yaklaşan genel seçimleri İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendiren Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri, seçimler yaklaştıkça HDP/PKK`nın daha saldırganlaştığına dikkat çektiler.

Seçimler yakalaştıkça HDP/PKK`nın barajı aşmak için her türlü şiddete başvurduğuna dikkat çeken Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye genelinde olduğu gibi özellikle bölge halkı için önemli olduğunu bu noktada bölge halkının tercihini iyi kullanması gerektiğini ifade ettiler.

Yasin Börü`yü katledenler ile Furkan Doğan`ı katledenlerin aynı kaynaktan beslendiğini vurgulayan İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, şuan ortada bir proje var. Her zaman kandan beslenenler maalesef kana doymayı bilmiyorlar.” dedi.

“Selahattin Eyyubi`nin torunları üzerinde oyunlar oynamak istiyorlar”

Birilerinin Selahattin Eyyubi`nin torunlarından rahatsız olduğunu belirten Arslan, "Çünkü bu bölgede Selahattin Eyyubilerin yetişmesini istemiyorlar. Bundan dolayı Selahattin Eyyubi`nin torunlarının üzerinde kirli emelleri olanlar bazı oyunlar oynamak istiyorlar. Niye bölge halkının İslam kardeşliğini yani ümmetçiliği önemseyen bir yapısı var. Dolayısıyla bu birilerini rahatsız ediyor. Bu noktada son 30-40 yıldır bölgenin yapısını, dinini, örfünü ve inancını değiştirmek için her türlü mücadeleyi veriyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Çözüm sürecinde herkesin masada olması gerekir”

Arslan, Hükümetin seçim sürecinden sonra kimi muhatap alıp almayacağı konusunda daha önceki düştüğü yanlışlara düşmemesi gerektiğini ve özellikle HÜDA PAR`ı muhatap alması gerektiğini söyledi.

Devletin özellikle seçim güvenliği açısında halkını koruması gerektiğini belirten Arslan, “Bu yapı maalesef Batı'da ayrı bir dil fakat Doğu'da ayrı bir dil kullanıyorlar. Şuana kadar bizler de net olarak bunların nasıl bir yapı olduğunu anlayamadık. Bu da bir projenin olduğunu net olarak gösteriyor. Hükümetin çözüm sürecinde sadece bunları muhatap almasının da elbette yanlışı vardır. Çözüm sürecinde herkesin masada olması gerekir.” diye konuştu.

6-8 Ekim katliamının acısının hala dinmediğini Yasin Börü ve arkadaşlarının kanının daha kurumadan Şırnak'ın İdil ilçesinde 2 HÜDA PAR üyesinin HDP yandaşları tarafından katledildiğini belirten Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan ise, HDP/PKK`nın halkı açıkça tehdit ettiğini devletin ise halkını koruma noktasında yetersiz kaldığına dikkat çekti.

“Batı'da kardeşlik vurgusu yapanlar Xenikê köyünde 2 HÜDA PAR üyesini katletti”

HDP`nin barajı aşmak için her türlü şiddete başvurduğunu belirten Özaslan, son olarak Xenikê köyünde 2 HÜDA PAR üyesinin HDP yandaşları tarafından katledildiğini hatırlatarak, “Her ne kadar bu parti batıda itidalli ve barış dilini kullansa da maalesef biz ve halkımız bunun böyle olmadığını çok iyi biliyoruz. Batıda kardeşlik vurgusu yapanlar son olarak Xenikê köyünde 2 HÜDA PAR üyesini katlederek yaklaşık 10 yavrumuzu yetim bıraktılar.” dedi.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir