• DOLAR 32.57
  • EURO 34.895
  • ALTIN 2432.329
  • ...
Mısır`da bir mahkum daha Hakk`ın Rahmetine Kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır hapishanelerindeki en eski siyasi mahkum Nebil el-Mağribi'nin, tedavi gördüğü El-Munil Üniversite Hastanesi'nde hayatını kaybettiği bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, basında "Ez-Zavahiri Ağı" diye bilinen, devlet kurumlarını ve silahlı kuvvetlerini hedef alan El Kaide ile bağlantılı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla 68 sanıkla yargılanan ve Akrab Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Mağribi, 10 gün önce tedavi için kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Mısır'daki 25 Ocak 2011 devriminden sonra serbest bırakılan Mağribi, ülkede ilk seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden uzaklaştırılmasının ardından 2013 yılında tekrar tutuklanmıştı.

Mağribi, 1979 yılında tutuklanmış olmasına rağmen, Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat'ın 2 yıl sonra 6 Ekim 1981'de suikastle öldürülmesiyle ilgili olarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mısır'ın eski savaş istihbaratı yedek subaylarından Mağribi, 1973 yılında Suriye ile Mısır'ın ortaklaşa İsrail'e karşı başlattığı ve 6 Ekim savaşı adıyla bilinen savaşa katılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir