• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
AİÇÜ'de 7 yılda 70 bin ağaç dikildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yerleşke alanının yaklaşık yüzde 65’i yeşil alan olarak düzenlenen üniversitedeki ağaçlandırma ve çiçek dikim çalışmaları, her geçen gün artarak devam ediyor.

Mimarisi, peyzajı, ışıklandırılması, yeşil alanları, yaşam alanları ve konumu ile farklı bir görünümde olan yerleşkede çam, ladin, sedir, ardıç, kavak, diş budak, ceviz ve çınar gibi 51 türde yaklaşık 70 bin ağaç toprakla buluşturuldu.

Ağaçlandırma çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, daha yeşil bir kampüs için başlatılan çalışmalar kapsamında bugüne kadar 70 bin ağacın dikiminin yapıldığını söyledi.

Dikilen ağaçlarla kampüsün renklendiğini kaydeden Prof. Dr. Aslan, “Doğaya karşı sorumluluk sahibi olunması gerekiyor. Doğayı yaşatmak için korumak yetmez, sevmek de gerekiyor. Bu amaçla ağaçların yanı sıra 6 türde mevsimlik çiçek dikilerek kampüsümüzün yeşil dokusu artırıldı. Böylece şehir girişine hoş bir görünüm kazandırılırken dikilen 70 bin ağaçla adeta kentin akciğeri konumunda oldu” diye konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir