• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Ağrı'da okul öncesi eğitim şenliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim şenliğinde, Okul öncesi izci grubu,   Cumhuriyet Caddesi’nden Şehir Stadyumu’na kadar yürüdü.

Eğitim şenliğine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Neriman Karakoç, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Burada açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, “Eğitimin en önemli kademesi olduğuna inandığımız ve bu inancımızın tarih ve bilim ışığındaki yansımalarına baktığımız vakit, okul öncesi çağı, insanın sosyal ve zihinsel oluşumunun en önemli aşamasıdır. Özellikle bu dönemde çocuklarımızın almış aldukları eğitim, gelecek yaşamlarında doğrudan etkilidir. Davranışlarımızla onlara örnek oluşturmalıyız. Akademik açıdan eksik kalan bireyler, bu eksikliklerini ileri ki yaşlarda tamamlama olanağına sahiptirler. Fakat ahlaki yönden gerekli kazanımları alamayan çocukların, bunu yaşamlarında tamamlama veya giderebilme şansları olamamaktadır. Kaldı ki 0-6 yaş dönemi çocuk gelişiminin en kritik çağlarını oluşturmakta. Bu dönemde gelişimsel açıdan olumlu desteklenen çocukların kişilik gelişimleri sağlam olmakta, pisikomotor becerileri ileri düzeyde olmaktadır. Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuzda okul öncesi eğitiminin ne kadar önemli ve gerekli olduğu ortaya çıkmaktadır. Bakanlığımızın da desteği ile okul öncesi eğitimde farkındalık oluşturmak ve okul öncesi eğitimin çocuklara kazandırdıklarını ailelere anlatabilmek amacıyla, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul öncesi eğitim kurumlarının çabalarıyla hazırlanmış olan geleneksel şenliğimize hoş geldiniz.” dedi.

Dursun’un konuşmasının ardından anasınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriler büyük beğeni topladı. Vali Musa Işın'ın eşi Tuba Işın ve İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, stantları gezerek bilgi aldı.   (İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir