• DOLAR 32.594
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2422.59
  • ...
Köylüler DİHA`yı yalanladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Mahmut Kılınç, Mardin`in Mazıdağı ilçesine bağlı Kocakent köyünde yaptığı seçim çalışmalarının ardından köyden çıkarken araç konvoyuna atılan taşların 10 yaşındaki S.C`nin başına isabet etmesi sonucu yaralandı.

Çocuğun durumu iyiye gidiyor

HÜDA PAR üyesi Coşkun ailesinin 10 yaşında çocuğu yaralanmasını hemen ardından önce Mazıdağı Devlet Hastanesi`ne oradan Mardin Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Burada ameliyata alınan yaralı çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Taş atan İnal ailesinin büyükleri hastaneyi ziyaret etti

Bu arada taş attığı iddia edilen Hasip İnal ve oğlu Askeri İnal yakınları Mardin Devlet Hastanesi`ne gelerek yaralı çocuğu ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İnal ailesinin büyüğü Ramazan İnal, öncelikle olayın siyasi olmadığını ve DİHA`nın “Mazıdağı'nda Hür Dava Partililer yurttaşlara saldırdı” başlıklı haberin tamamen yalan olduğunu aktardı.

“Olayın siyasi boyutu yoktur”

Yaşanan olayı anlatan İnal, “HÜDA PAR`ın desteklediği Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Mahmut Kılınç, seçim çalışmaları kapsamında köyümüze geldiler. Daha öncede gelmişlerdi. Köydeki ziyaretinin ardından araç konvoyu köyden çıktı. Arkada kalan bir araçta bulunan ve şuan yaralan çocuk ile akrabamızın çocuğu arasında sözlü bir tartışma çıkmış. Daha sonra atılan taşlardan biri çocuğun başına isabet etmiş. Olay hepsi budur, siyasi bir boyutu yoktur.”

DİHA, ortalığı karıştırmak istiyor

DİHA`nın servis ettiği habere de değinen İnal, “Konvoydaki HÜDA PAR`lılar kesinlikle köylülere saldırmadı, kurşun sıkmadı. Böyle söyleyenler yalan söylüyor. Ortalığı bulandırmak ve karıştırmak için bunları yazıyorlar. Bunu söyleyenleri kınıyoruz. Ortalığı karıştırmak istiyorlar. Sadece 2-3 genç arabaya taş atmışlar, taşta o çocuğun başına isabet etmiş. Siyasi boyutu yoktur. Taş atan çocuğun yakınıyım ve aynı soyadı taşıyoruz, yakın akrabayız. HÜDAPAR bundan öncede bir sefer köyümüze geldi. Aramızda hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bu olayı malzeme yapmak isteyenler varsa yalan ve iftira atıyorlar. Köyümüz büyüktür her siyasetten vardır. Taşı atan bizim akrabamız olduğundan dolayı başka bir tatsızlık olmaması için hastaneye gelerek ailesini ziyaret ettik ve özür diledik.” diye konuştu. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir