• DOLAR 32.585
  • EURO 34.651
  • ALTIN 2502.69
  • ...
Midyatlı STK`lardan Said-i Nursİ`ye hakaret eden CHP`li vekile tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Belediyesinin yanındaki parkta yapılan  basın açıklamasını Eğitimci  Seyfettin Yıldız okudu.

Yıldız konuşmasında, “TBMM'de her gün yeni bir skandala imza atan, iftar vaktinde rakı içmesi ile meşhur, daha önce de Peygamber Efendimize ağza alınmayacak iftiralarda bulunan CHP'nin Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, bu sefer  Bediuzzaman Said-i Nursi hazretlerine beslediği kini ve düşmanlığı kustu. Söz konusu vekil üstadımız hakkında, ‘Said Nursi'nin örnek alınacak hiçbir özelliği yoktur. Bu adam gerici ve yobaz bir kişiliktir.  Sobayla konuştuğunu  söyleyen,  Kuran'da kendisinden bahsedildiğini  ileri süren,  bütün fitnelerin kökünde kadın var' diyen bir kişi en hafifinden  meczup kabul edilir. Ama söz konusu siyasetçi onu  çok etkileyici biri  olarak görüyor`  şeklinde sarf ettiği sözleri  kınıyoruz.”  dedi.

 Aygün`ün bundan önceki İslam dinine yönelik düşmanca icraatlarını da  sıralayan  Yıldız şunları söyledi:

“Hüseyin Aygün  bundan önce de Ermeni lobilerinin soykırım yalanlarına destek vermiş, ayrıca iftar vakti rakı içerken çekilmiş fotoğrafları yayınlanmıştı. Peygamber Efendimize (sav) ağza alınmayacak iftiralarda bulunmuş, Selahattin Eyyübi`ye de hakaretlerde bulunmuştu.  Hayatı ve eserleriyle binlerce insana rehber olmuş, küfrün bel kemiğini kırmış, asrın alimi, asrın imamı olarak kabul görmüş, Bediüzzaman Said Nursi hazretleri, yine bu menfur zihniyet tarafından 33 yıl süren sürgün ve hapishane hayatı yaşatılmış, 19 kez zehirlenmişti. Her defasında Peygamberimize ve Said Nursi, Selahattin Eyyübi gibi İslam önderlerine saldırmasının asıl nedeni, onların Müslüman kimliğine ve temsil ettikleri değerlere olan düşmanlıklarıdır.”

Yıldız  konuşmasının sonunda, “ İlimden ve hakikatten uzak bu tür yalan ve iftiralarla dolu şeytani, zehir zemberek  söylem ve hakaretler tarihin çöplüğünde kalmaya mahkumdur.Midyat halkı ve Midyat STK`ları olarak, her defasında sarhoş bir kafayla İslami değerlere ve şahsiyetlere küstahca, saygısızca kin kusan Hüseyin Aygün` ü  telin ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.   (Süleyman Tunç-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir