• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Karlıova Hükümet Konağı Faaliyete Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- 1936 yılında Bingöl`ün il olmasıyla birlikte ilçe olup Bingöl`e bağlanan Karlıova`da, hükümet konağının bulunmaması kamu hizmetlerinin görülmesinde aksaklıklara sebep oluyordu. 2003 yılında meydana gelen Bingöl depreminde Hükümet konağında hasar meydana geldi, 2005 yılındaki Karlıova depremiyle birlikte ağır hasara uğrayan Karlıova hükümet konağı boşaltılarak, kamuya ait hizmet birimleri çeşitli yerlere dağıtıldı ve bina 2007 yılında yıkım kararı verilerek yıkıldı. 
 
Yeni Karlıova hükümet konağı binasının çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından faaliyete girdi. 
 
Karlıova bünyesinde hizmet veren kamu kurumlarını tek bir çatı altında toplayacak olan yeni Hükümet Konağı biterek, Karlıovalıların hizmetine girdi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı, "Vatandaşımıza devletimizin güler yüzünü göstereceğimiz birinci sınıf bir binayı kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. 
 
Bölgede eşine çok nadir rastlanan Karlıova Hükümet Konağı son teknolojilerle donatılıp depreme dayanıklı olarak yapıldığı ifade edildi. 
 
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, Karlıova Hükümet Konağı yapım işinin devam ettiğini belirtilerek, Karlıova Hükümet Konağı`nın yapımına toplamda 1.710.147,07 TL ödeme yapıldığı kaydedildi. 
 
Ali Yıldırım-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir