• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Mehdi Oğuz halkla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Van Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Mehdi Oğuz, HÜDA PAR İl Başkanı Rasim Saygın ve beraberindeki heyetle Alaköy sakinleri ile biraraya geldi.

Oğuz, burada halka hitaben yaptığı konuşmada hükümetin 6-8 Ekim olaylarında sessiz kaldığını ifade ederek, “Bölge örgüte teslim edildi” dedi.

“Hayırlı bir temelimiz olsun ancak çürük bir binamız olmasın”

Batıl davalara karşı İslam davasının güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Mehdi Oğuz, şu şekilde konuştu: “Batıl bir ideoloji bile olsa karşı tarafta bir dava sahibi vardır. Bir menfaat grubu bir davaya karşı duramaz. Bir davaya karşı ancak bir dava karşı durabilir. Bizler yaklaşan tehlikeyi halkımıza gittiğimiz her yerde anlattık. Biz halkımıza küçük düşünmemiz gerektiğini, İslam davasını güçlendirmemiz gerektiğini söyledik. Seçimleri kazanmasak bile hayırlı bir temel atalım dedik. Hayırlı bir temelimiz olsun çürük bir binamız olmasın dedik.”

“Devlet Kobani bahaneli olaylara seyirci kaldı”

Devletin Kobani bahaneli olaylarda halkın canını korumadığını aksine kendini güvence altına almaya çalıştığını söyleyen Oğuz, "Devlet ise tasını tarağını almış gitmişti. Diyarbakır Valisi o günlerde yaptığı açıklamada eğer biz çevik kuvveti dışarı çıkarmış olsaydık şehid verirdik. O halde biz bu polislere neden maaş veriyoruz. Polis bu milleti korumayacaksa bu sokakları çetelere teslim edecekse, bu çeteler bizlerin kuran kurslarını, medreselerini, işyerlerini, çoluk çocuğumuzu katledeceekse polis bu memlekette ne iş yapıyor.” dedi.

“Bölge örgüte teslim edildi”

Bölgenin Çözüm Süreci adı altında örgüte teslim edildiğini ifade eden Oğuz, “Bu memleket iki yıldır çözüm süreci adı altında örgüte teslim edilmiş bunu artık görmemiz gerekir. Bu hareket güçlendikçe hiçbirimize bu memlekette yaşama şansı bırakmayacaktır. Bunu bilelim. Hepimiz gerekirse zamanımızdan, uykumuzdan, kabiliyetlerimizden, emeğimizden fedakârlık edelim ve İslam davası için çalışalım. İslam beş şeyi güvence altına alır. Bunlar Din, Can, Mal, Akıl, Nesil`dir. Ancak şuan bunların hepsi tehlike altındadır.” diye konuştu.

İlk TBMM`de Doğu`daki Mebuslara Kürdistan Mebusu deniliyordu”

Seçim temalarından biri olan Kürdistan kelimesine açıklık getiren Oğuz, “TBMM Kur`an-i Kerimlerle kurbanlar kesilerek dualarla açılırken bu memleketten mebuslar gitmişlerdi. Van`dan giden Mebusa Kürdistan Mebusu deniliyordu. Bütün meclis kayıtlarına bakıldığında buradan giden mubusun ismi Kürdistan Mebusudur. Karadenizden gidenlerin ismi Lazistan mebusudur. Dolayısıyla bu isim Cumhuriyetin başında da kullanılan bir isimdir.” şeklinde konuştu.

İslam hukukunun kaldırıldığına de değinen Oğuz “Maalesef İngilizler bunlara İslam hukukunu kaldırmalarını, yerine laikliği getirmelerini istediler. Bu memlekete İsviçre Medeni Kanunu, Alman Ceza Usul Kanunu, İtalya Ceza Kanununu getirdiler. Daha sonra islam kardeşliğini kaldırıp yerine Türkçülüğü getirmelerini istediler. Bunun sonucunda 90 yıllık bir zülüm başladı ve devam ediyor. Bu memleket Türkü, Kürdü. Laz`ı, Çerkez`i eşit ve kardeşçe bu Coğrafyada beraber yaşamalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir