• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Bingöl`de Said Şahin`e büyük destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de aralarında Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi, Kalem Der, Çağrı Der, Genç Der, Kar Der ve Merhamet Eli Gıda Bankasının da bulunduğu sivil toplum kuruluşları ile Tavz Aşiretinin önde gelen bazı isimleri bağımsız aday Said Şahin'i destekleyeceklerini açıkladı.

Bingöl bağımsız milletvekili adayı Said Şahin'e destek amacıyla HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenen destek programında konuşan Şahin, “Sivil toplum kuruluşları nasıl ki beli bir misyon üstlenip, toplumun ihyası ve inşası konusunda bir görev icra ediyorlarsa, siyaset de bir araçtır. Toplumun ihyası, inşasında ve ıslahında güçlü bir araçtır.”dedi.

7 Haziran seçimlerinin Bingöl ve bölge için önemli olduğunu belirten Şahin, "Bingöllüler bu seçimde 3 vekil seçip kendileri adına Meclise gönderecekler. Bu vekiller hem maddi ve hem de manevi vekâleti üstlenecekler. Dışarıdan bakan herkes ve bütün Türkiye bu vekil üzerinden Bingöl'ü değerlendirecek. Yani mecliste olan 3 vekilin şahsından Bingöl'ü değerlendirecek. Bu vekillerin şahsiyeti, ahlâkî, imanî ve İslamî itibarıyla Bingöl'ü değerlendirecekler. Bingöl'ü temsil edecek olan bu 3 vekile her konuda vekâletini verecekler.  Bu kişiye vekâletlini verecek olan Bingöl, dışarıdan bunlarla bilinecek ve tanınacak.  Bu açıdan bu konu önemli, sıradan bir mesele değil." ifadelerini kullandı.

 “Halk vekil seçiyor, maddi ve manevi vekâletini veriyor"

"Bu seçimle idarecilerinizi seçeceksiniz. Bu toplumu her alanda temsil edecek ve her konuda söz sahibi olacak olan vekilleri seçeceksiniz.” diyen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Dolayısıyla bu yönüyle bir sorumluluktur. Oraya gidecek olanların idare konusunda yapacakları icraatlarda sizlerin de payı olacak. Buradan gidecek olan vekiller, Türkiye de söz sahibi olurken ve etkin olurken, sizler de sorumluluk sahibi olacaksınız. Maddi olarak vekâlet verdiğiniz bu vekillere bizlerin dikkat etmesi lazım. Birçok konuda biz seçimi önemsiyoruz. Bu seçim, Bingöl'ün kendi vekâletini vereceği ve 3 milletvekilini göndereceği seçimidir, yani halkın seçimidir. Milletvekili seçerken, her konuda bu adayları tanımalı, ahlakını, kişiliğini, adaletini ve inancını tanımalı ki doğru karar verebilsin. Bizler bağımsız aday olarak seçime giriyoruz. Mecliste olmamız gerektiğine inanıyoruz. Geleceklerinin inşa edildiği ve kaderlerinin tayin edildiği bir süreçte bizim mecliste olmamız, Müslüman halkımızın hayrına olacaktır.”

 “Tepkiler sandığa doğru olarak yansıtılmalıdır”

Programda kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ise Tavz Aşireti ve Bingöl halkının dindar bir halk olduğunu belirterek, Bingöl halkının hassasiyetleri göz önünde bulundurularak aday seçimi yapılamadı. Bu sebeple kararsızlar var. Sandığa gitmeme eğilimleri var. Kararsız kardeşlerimiz var. Tepkileri sandığa gitmeme şeklinde değil de sandığa gidip kendi inançlarına uygun ve kendilerini en iyi şekilde temsil edecek şekilde oyların kullanılmasını istiyoruz. Bizler HÜDA PAR olarak Said Şahin'i destekleyeceğiz.  Ayrıca ilimizde faaliyet gösteren Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi, Kalem Derneği, Çağrı Der, Genç Der, Kar Der, Merhamet Eli Gıda Bankası, Peygamber Sevdalıları Platformu gibi STK`lar da bağımsız aday Sait Şahin`e destek vereceklerini açıkladılar.”dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir