• DOLAR 32.314
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2278.473
  • ...

SODES tarafından desteklenen proje kapsamında Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Van şubesinde açılan sergiye Van Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Nevzat Gün, MUSİAD üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda kursiyer katıldı.

MÜSİAD il şube başkanı Kerem Baynal programda yaptığı konuşmada kursiyerlerin yaptığı çalışmaların ekonomiye dönüşmesi gerektiğini ifade ederek, Van’a ait güzelliklerin bu çalışmalara dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

“Kursiyerlerimiz fırçalarını ekonomi için sallamalı”

Kursiyerlerin yaptıkları işlerin ekonomiye dönmesi gerektiğini belirten Baynal; “Özellikle cam ve seramik işleme ile ilgili olarak bizim değerlerimiz var. Van Gölü, Edremit, Akdamar adası gibi değerlerimiz var. Kursiyerlerimiz fırçalarını ekonomi için sallamaları gerekir. Bundan dolayı sertifikayı aldıktan sonra devletin vermiş olduğu hibelerle bunlar gerçekleşecektir. Çocuk, hasta bakımı kurslarını bitiren kursiyerlerimiz hem yaşlılarına hem çocuklarını farklı bir gözle bakacaklardır.” dedi.

“Bu sizin için bir nokta değil bir başlangıç olsun”

Kursiyerlerin yaptığı çalışmaların bir son olmaması gerektiğini söyleyen Vali yardımcısı İbrahim Dündar ise; kursiyerlerin tamamının bayanlardan oluşması ve kısa sürede bu kadar güzel eserler ortaya koymalarının olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, “Bunun sizin için bir nokta değil bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Bu öğrendiklerinizi bir başlangıç olarak kabul edip bundan sonra onun üstüne farklı şekilde neler koyabileceği arayışları içerisinde olunması gerekiyor. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarının bir işin içinde olması ve kamu idarelerinin desteği ile bu işin gerçekleştirilebiliyor olması da ayrı bir önem taşıyor” diye konuştu. (İLKHA)