• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
`Toplumun değerleriyle uyuşan adayları destekliyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşan 7 Haziran genel seçimlerinde oy verecekleri insanların toplumun değerleriyle uyuşması gerektiğini belirten Diyarbakır halkı, İslam`a ve geleneklerine bağlı olduklarını belirterek, toplumun değerleriyle uyuşmayan adaylara oy vermeyeceklerini belirttiler.

İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan Diyarbakırlılar, özellikle Kur`an-ı Kerim`de lanetlenmiş insanları asla desteklemeyeceklerini ifade etiller.

“Adayların örf ve adetlerimize uygun olmaları lazım”

7 Haziran Genel seçimlerine son birkaç gün kaldığını belirten Cihan Turan, “Siyasi partilerin söylemlerinde büyük değişiklik olduğunu görüyoruz. Bizim ve halkımız için öncelik, dini değerlerimize ters düşmeyen partilerin veya adayların kazanmasıdır. Seçim yapılırken kim hangi partiye oy veriyorsa versin kendi özgür iradesinde hürdür.  Seçeceğimiz insanların bizim örf, adetlerimize ve dinimize bağlı adayların olması lazım. Her seçim görüyoruz partilerin vaatleri vardır. Ama iktidar oldukları zaman yapmazlar, yerel yönetim bazında baktığımız zaman vermiş oldukları sözleri unuturlar. Vermiş oldukları sözleri unutmayan adaylar lazım.” şeklinde konuştu.

“İslami değerlerimizle uyuşmayan adaylara oy vermiyoruz”

Eylem ve söylemleri İslami çizgiden olmayan adaylara halkın oy vermemesi gerektiğini ifade eden Turan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kesinlikle bizim dini ve örfi değerlerimize ters düşen adayların tercih edilmemesi lazım. Oyunu verecek olan seçmenlerin kendileri gibi inançlarına değer veren adayları tercih etmesi lazım. Bu yüzden toplumun değerleriyle uyuşan adaylar desteklenmeli.”

“Fuhşun Kürtlerin haklarıyla alakası yok”

Seçim öncesi yapılan vaatleri ciddi bulmadığını belirten esnaf Mustafa Diri ise şunları söyledi: “Vaatler toplumun ahlaki yapısına uygun olmayan vaatlerdir. Oy kazanma için yapılan vaatlerdir. İslam`ı referans alan bir parti olursa biz ona desteğimizi verebiliriz. Hak ve adalet çizgisi üzerine siyaset yapacak adaylara oy verebiliriz. Toplumda fuhşu yaymak için bir çalışmalar yapılmaktadır. Namus anlayışını ortadan kaldırmak için yapılıyor. Halkımız bunu iyi anlaması gerekir.”

“Oylarımızı Allah için çalışanlara vermeliyiz”

Muammer Başaran isimli Diyarbakırlı ise şu ifadeleri kullandı: “Bu seçim öncesinde siyasi partilerin açıkladıkları beyannamelerde, İslam adına hiçbir şey görmedik. Bu da bizi rahatsız ediyor ve biz bunlara karşıyız. Toplumun ıslah edilmesi adına projelerin ortaya konması lazım. Bizler de bu projeleri olan adaylara oy vermeyi düşünüyoruz. (Emrah Deniz, Ali Fidancı - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir