• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...
Suriyelilerin geçişi devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık bin kişinin sınır hattından kontrollü bir şekilde geçişinin sağlandığı güvenli bölgeye giden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, çatışmalardan kaçarak Türkiye`ye sığınan Suriyelilerle bir araya geldi. Bölgede sürdürülen çalışmalar ve alınan güvenlik önlemlerine ilişkin yetkililerden bilgi alan Vali İzzettin Küçük, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyelilerin yanlarına giderek sınırda bekleyenlerin Türkiye tarafına alınacağını belirtti. Suriyelilerin geçişleri sırasında araçlardan Arapça anonslar da yapıldı.

Bölgeyi ziyareti sırasında bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; gelenlerin sayısının fazla olmadığını belirterek: “Bugün takriben bin kişiyi aldık. Fazla kimse yok. Dün de 700-800 kişiydi. Karşı tarafta şiddetli bir çatışma var. Bu gelenler de çatışmanın ortasında kalan sivil insanlar. Büyük bir tehdit altındalar, ölenlerin olduğunu ifade ettiler.

Türkiye devleti gerçekten büyük bir devlettir. Bundan önce Kobani`den büyük bir kitleyi aldık. Bugün de bu bölgede dara düşmüş insanların ilk baktığı ve kurtuluş olarak gördüğü yer Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milletidir. Biz yüzlerce yıldır yaptığımızı yapıyoruz. Sıkışan, can derdine düşen, çare isteyen bütün insanlara nasıl el uzattıksa bugün de Suriye`deki kardeşlerimize elimizi uzatıyoruz” dedi.

Türkiye tarafına alınanlara anında gıda ve su verildiğini dile getiren Vali İzzettin Küçük, içeri alınanların Akçakale`deki kayıt merkezine götürülerek, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra akrabalarının yanına veya çadır kentlere gönderileceklerini belirtti.

Sınırdan geçişlerin yapıldığı Kepezli`deki incelemeleri sırasında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük`e; Vali Yardımcısı Meral Uçar, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü eşlik etti. (İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir