• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
Batman'da asılsız ihbar kurumları harekete geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Seyitler Mahallesi’nde yeni döşenen doğalgaz borusunda bir canlının ses verdiği iddiası polis, AFAD, itfaiye, yetkili firma ve vatandaşları harekete geçirdi.

Edinilen bilgilere göre, gece geç saatlerde Seyitler Mahallesi Ozanlar Caddesi doğalgaz borusundan bir çocuğun ses verdiği ihbar üzerine olay yerine polis, AFAD, itfaiye, birçok kurum, yetkili firma ve vatandaşları harekete geçirdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Batman Belediyesi İtfaiye Müdür Yardımcısı Enver Anaç, “İtfaiye müdürlüğümüze gelen bir ihbar üzerine olay yerine geldik. Yolda geçen bir vatandaşta borudan çocuk sesini duyduğunu ima etmiştir. Bunu üzerine ihbar yapılmış. İtfaiye, AFAD ve gerekli birimler hepsi buraya geldi. Birçok çalışmalar yapıldı. Termal kameralarla bakıldı, borunun içine oksijen verildi. Bu çalışmalarımızın sonunda herhangi bir insana rastlanmadık. Mahallede muhtarla beraber anonslar yapıldı mahallede herhangi bir kayıp yok.” ifadelerini kullandı.

İl AFAD Kurtarma Şefi Mehmet Emin Avcı ise, şunları söyledi: “Seyitler Mahallesi’nde yeni çekilen doğalgaz borusunda bir canlının ses verdiği sese karşılık içerde bir insan olma olası üzerine yoldan geçen vatandaş itfaiye ve AFAD ekiplerine haber verdi. Olay yerinde emniyet ekipleri güvenlik tedbirlerini aldıktan doğalgaz borusunda yapılan çalışmalar neticesinde herhangi bir canlının olmadığı ortaya çıktı. Doğalgaz borusu 200 metreye kadar kesildi her hangi bir canlıya rastlanmadı. Kesildiği yerden itibaren uzun menzilli ışıldak, gece görüş dürbünü ve termal kameralarla tarama yapıldı. Herhangi bir cisim olsaydı kesinlikle termal kamara bize bildirirdi.”   (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir