• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
İstanbul`da `Hz Fatıma`yı Anma ve Anlama` etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkezi İstanbul Sultanbeyli`de bulunan Semere-Der tarafından ‘Hz. Fatıma`yı anma ve anlama` etkinliği düzenlendi. Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Müslüman Kadın`ın geçmişte ve günümüzdeki misyonunu hatırlatan anlamlı sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Programda konuşan kadınlar, Hz Fatıma`nın kimliği, örnek kılınmışlığının nedeni, duruşu, anneliği, eş-evlat oluşu ve daha birçok alandaki örnekliği üzerinde durdu. Yapılan konuşmalarda Müslüman kadının kurtuluş ve saadete erebilmesi için rotasını Hz Fatıma`ya doğru çevirmesinin şart oluşuna vurgu yapıldı.

Yapılan konuşmada ayrıca Allah Resul`ünün (sav) Hz Fatıma`ya olan sevgisinin, hayranlığının altı çizilerek, O`nun Nübüvvet bahçesinde yetiştiğinin ve risalet elbisesinden giyindiğinin, kadınların efendisi oluşunun Müslüman bir kadın için önemi hatırlatıldı.

Konuşmaların ardından Müslüman kadının tesettürünün şeytanla olan imtihanının konu edildiği tiyatral bir sunum, salonda hem düşündürücü hem de tebessüm ettirici anlar yaşattı.

Programda Hz Fatıma`nın konu edildiği şiir dinletisi ve ilahiler beğeniyle dinlendi.

Son olarak içinde 6-8 Ekimde katledilen Yasin Börü`nün annesi Hatice Börü`nün canlandırıldığı ve Filistin, Suriye ve Mısır`da yaşanılan olayların da hatırlatıldığı “Ümmetin Kadınları Kâbe`de Buluşuyor” adlı tiyatralın sunumu yapıldı.

Hatice Börü`nün Kâbe`ye giderken “Yasin`imin bedenine dokunanları Allah`a şikâyet ettim”  şeklindeki münacatının canlandırıldığı sunumda, salondaki misafirler gözyaşlarına hâkim olamadılar. Program duygusal bir atmosferde sona erdi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir