• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
Bingöl Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl`de 17 Kasım 2011 Perşembe günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
 
Bingöl Gazetesi: İçmesuyu Şebekesi Yenilenecek 
Başkan Atalay, İçmesuyu Şebekesinin ihalesinin 22 Aralık`ta yapılacağını açıkladı.
 
Bingöl Olay Gazetesi: Defterdarlıktan borç uyarısı 
Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş, vergi borçlarının 4`üncü taksit ödeme süresinin 30 Kasım`da biteceğini hatırlatarak mükelleflere uyarıda bulundu. 
 
Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş, yaptığı yazılı açıklamada vergi borçlarının 4. taksit ödeme süresinin 30 Kasım 2011 tarihinde sona ereceği uyarısında bulunarak mükelleflerin 4. taksitleri ile beraber cari dönem vergilerini de süresinde yatırmaları gerektiğini hatırlattı.
 
Bingölün Sesi Gazetesi: Türk Kızılayı "Konteyner Ev" Kampanyası Başlattı 
Türk Kızılayı `Konteyner ev` kampanyasının başlatıldığını duyurdu. 
 
Türk Kızılay`ı Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Fatih Ayhan Ballı, Türk Kızılayı tarafından deprem bölgesine 2 bin konteyner ev ve Mevlana evi gönderildiğini, bu evlerin kurulumunun sürdüğünü belirterek, "Fakat bu sayı yetersiz olduğu için Türk Kızılayı Türkiye genelinde bir `konteyner ev` kampanyası başlattı" dedi.
 
Bingöl Kent Haber Gazetesi: Soğuk algınlığına karşı meyve önlemi 
Kış mevsimi nedeniyle çocukların soğuk algınlığı ve benzeri üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı bol meyve tüketmeleri sağlanmalı. 
 
Kış mevsimi nedeniyle çocuklarda soğuk algınlığı ve benzeri üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını söyleyen uzmanlar, "Çocukların dengeli beslenmelerine önem verilmeli, bol meyve tüketmeleri sağlanmalı, özellikle burun temizliğinden sonra ellerini sık yıkama alışkanlığı kazandırılmalı" dedi.
 
Bingöl Haber 12 Gazetesi: "Van`ı cazibe merkezi olarak kabul ediyoruz" 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van`ın Doğu Anadolu`da cazibe merkezi olarak kabul ettikleri bir il olduğunun altını çizerek, "Bu kapsamda geçen yıl bazı konularda desteklerimiz olmuştu. Önümüzdeki dönemde depremin de etkilerini dikkate alarak cazibe merkezi programımızı Van Valiliğimiz ve ilgili kuruluşlarla birlikte yeniden şekillendireceğiz" dedi.
 
Kalkınma Bakanı Yılmaz, Van`da meydana gelen depremler sonrasında yaşanan durum ile göçe ilişkin yaptığı açıklamada, bugünkü durumun geçici olduğunu, kesinlikle Van`dan kalıcı bir göç olmasını arzu etmediklerini söyledi.
 
Ali Yıldırım - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir