• DOLAR 32.603
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2414.195
  • ...
Midyat'ta müşahit ve sandık üyelerine seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat’ta Bağımsız Milletvikili Adayı Mahmut Kılınç için açılan seçim lokalinde Midyat HÜDA PAR İlçe Teşkilatı ve Seçim Koordinasyon merkezince verilen seminerde, ilk önce YSK'nın hazırladığı sinevizyon filmi gösterildi.

Seçim koordinasyon merkezince hazırlanan slayt bilgileri ışığında 7 Haziran'da bağımsız aday Kılınç için kurulacak seçim sandıklarının müşahit ve sandık görevlilerine seminer verildi. Seçim günü dikkat edilecek hususlar ve görevleri anlatıldı.

Konu hakkında bilgi veren HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, "Bu seçime çok önem veriyoruz, oyların heba olmaması, çalınmaması ve haksızlıkların yaşanmaması adına, parti olarak destek verdiğimiz bağımsız adayımız Mahmut Kılınç için bu semineri yapmak istedik. Seçim kurallarını, sandık görevlileri ve müşahitlerimize aktardık. Adil bir seçim olması için ön ayak olmalarını, hangi parti veya aday olursa olsun haksızlık yapılırsa oyları çalınırsa engel olmaları gerektiğini söyledik. Halkın iradesinin sandığa yansımasını istiyoruz. Özellikle bölgemizde seçim öncesinden tehditlerin başladığını, geçen seçimlerde yaşanan müdahaleleri biliyoruz. Bunun için önlemimizi almak istedik. Bu konu da herkesin duyarlı olmasını, tüm vatandaşların sandığa gidip oy kullanmalarını istiyoruz." dedi

Seçim koordinasyon merkezinin müşahit ve sandık görevlilerine görev kartlarını dağıtmasıyla seminer sona erdi.  (Süleyman Tunç - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir