• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...

Kâhta'da açılan süpermarketlerin çoğalması, hala veresiye defteriyle çalışan mahalle bakkallarının işlerini olumsuz etkiliyor. Bunun önüne geçilmesi gerektiğini belirten esnaf, süpermarketlerin en azından şehir dışına taşınmalarını istedi.

Bu gidişle bakkaliye işini bırakmak zorunda kalacaklarını belirten mahalle bakkallarından Cemal Adak, “Yakında bu cadde üzerinde bir süpermarket açılacak, ben de dükkânımı kapatmayı düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ya gidip kazma kürek işi yapacağım ya da hamallık yapacağım. Sadece ben değil bu durumda olan birçok insan var.” dedi.

Süpermarketlerin şehir dışına taşınmasını isteyen Adak, “Belediye ya da milletvekillerinin bu durumu derhal çözmeleri gerekiyor. Oy istemeye geldikleri zaman sorunumuzun sadece bu olduğunu söylüyoruz ve bir çözüm bulmasını istiyoruz. Ama hiçbir şey yapmıyorlar.” dedi.

“Süpermarketlerde peşin, bizim yanımızda veresiye”

İş olmadığı için sebzelerini çürüttüğünü söyleyen Bakkal Ramazan Yılmaz, “Bu kadar çok marketin olması bizim gibi esnafı çok zarara uğratıyor. Süpermarketlere gidip peşin parayla alışveriş yapıyorlar, bizim yanımıza gelip veresiye istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

9 yıldır bakkaliye işi yaptığını söyleyen Bedir Ünlü, “Biz küçük esnaf olarak mahallelerde bakkal kültürünün bitmesini istemiyoruz. AVM`lerin ve süper marketlerin açılmasıyla satışlarımız yarı yarıya indi. Bu durumdan muzdaripiz. Eğer bir önlem alınmazsa bakkal kültürü ortadan kalkacaktır." dedi.  (İLKHA)