• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Diyarbakır'da kadınlara sağlık eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği himayesinde Vali Hüseyin Aksoy’un Eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında  Kayapınar Vehbi Koç İlkokulu Toplantı Salonunda  kadınlara eğitim verildi.

Programa Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra Kayapınar Kaymakamı Süleyman Yıldırım’ın eşi Selda Devrim Yıldırım, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Doktor İnci Sobi Yavaş ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan Hülya Aksoy, “Projenin amacı kadın kanserleri arasında ilk sırada yer alan meme kanseri başta olmak üzere kadın sağlığı hakkında kadınlarımızı bilgilendirmektir. Burada özellikle kadınlarımızın her ay kendi meme muayenelerini yapmalarını istiyoruz. Sadece meme kanseri değil; rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz, obezite ve son olarak hiçbir gerekçe ile savunulamayacak olan kadına yönelik şiddet konusunda ve bu tür durumlarda nerelere başvuracakları hakkında bilgilendireceğiz. Anne sütünün yararları konusuna da değineceğiz. Kadını ilgilendiren belirli konuları sizleri fazla sıkmadan aktaracağız. Benim sizlerden bir ricam olacak; bazı şeyleri biliyoruz ama bilmek yetmiyor, uygulamamız da gerekiyor. Kendi kendine meme muayenesini mutlaka uygulamamız gerekiyor ve burada anlatılanları etrafınızda bilmeyen kadınlarla da paylaşmanızı istiyorum. Kendinizi ihmal etmeyin.” ifadelerini kullandı.

Hülya Aksoy’un konuşmasının ardından Halk Sağlığı Müdürlüğünden Doktor Kevser Ateş Çiğdem tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda Meme Kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı. Sunumun sonunda ‘Kendi Kendine Meme Muayenesi’ konusunda video gösterimi yapıldı.

Toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla  sonlandırıldı.  (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir