• DOLAR 32.563
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2489.29
  • ...
"Oğlumun katili sensin Sılho!.."
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açık ve net olarak söyleyeyim, Demirtaş doğruyu söylemiyor.



2014 yılının Aralık ayının 7'sinde Başbakan Davutoğlu ile birlikte Eskişehir'e giderken, uçakta Kobani olaylarının perde arkasını sormuştum ve şu cevabı vermişti:



"Ben kendisini 1 Ekim'de başbakanlıkta ağırladım. Başka bir partinin eş başkanı olarak ağırladım. Ve gönlümü açarak konuştum kendisiyle. Siyasi bir risk aldım. Kendisi de bu görüşme sonrasında ekranlara çıkıp, çok olumlu bir görüşme gerçekleştirdiğimizi söyledi. Nedense 6 Ekim'de Diyarbakır'da sosyal medya mesajlarıyla büyük bir tahrike sebep oldu. Selahattin Demirtaş'tan o süreçte olayları yatıştırıcı mesajlar bekledik. Kendisini bizzat aradım ama olumlu cevap alamadım..."



Bu sözler neredeyse bütün gazetelerde ve televizyonlarda haber oldu ama Demirtaş nedense o dönemde cevap vermedi. Öldürülen masum çocuklardan birisinin babası uçakta, "Oğlumun katili sensin Sılho" derken verecek cevap bulamadı. Aradan 8 ay geçtikten sonra "Ben böyle bir çağrıda bulunmadım" diyor şimdi.



Dedim ya, doğruyu konuşmuyor. Öcalan'ın fırçası sonrası ekran karşısında boncuk boncuk terlediği o günü unutmadık henüz. 



2014 yılının Kasım ayının 13'ünce Deniz Zeyrek'e halkı sokağa çağırdığını bizzat kendisi itiraf etmiş. 



Bakın ne diyor:



"Bazı eksiklikler yaşandı. Biz çağrı yaptığımızda, HüdaPar binalarına saldırılacağına, HüdaPar'lılarla gerilim yaşanacağına dair en küçük bir öngörümüz yoktu. Ne yönlendirmemiz, ne teşvikimiz vardı!"



HDP'li Altan Tan da o dönemde Kanal A televizyonunda yaptığımız programda, "Bu çağrıyı HDP yönetimi olarak yaptık. Bu hale geleceğini düşünmemiştik ve engel olamadık. Sel aniden gelince önünde duramıyorsunuz" diye itirafta bulunmuştu.



Geçmişini asla silemeyeceksin Demirtaş!



Kapalı kapılar ardında, "Barajı geçemezsek 51 kişinin ölümüne sebebiyet vermekten beni yargılayacaklar" dediğini herkes biliyor. 



Yargılansan da yargılanmasan da Yasin Börü ve 51 masum insanın ruhu seni kıyamet gününe kadar takip edecek. Acılı ailelerin şu yakıcı feryadı kulaklarından hiç eksik olmayacak:

"Oğlumun katili sensin Sılho!.."

 

SÜLEYMAN ÖZIŞIK - İnternet haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir