• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
`Merhamet Eli Derneği Mayıs ayı faaliyet raporunu açıkladı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'de faaliyet gösteren Umut Kervanı Platformu üyesi Merhamet Eli Muhtaç, Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Merhamet Eli Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, Mayıs ayı faaliyet raporlarını açıkladı.

Mayıs ayında fakir ve mağdur ailelere toplamda 6 bin 627 TL tutarında yardımda bulunduklarını açıklayan Demir, yaklaşan Ramazan Ayı dolayısıyla Bingöl`de aç ve yoksul kimsenin kalmaması için toplumun üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Demir, “Unutmayalım! Bugün veren el olmaz isek, yarın alan el durumunda olma ihtimalinden uzak olamayabiliriz. Gelin hep beraber infak ruhunu hayata geçirelim ve kardeşlerimize uzanan bir ‘Merhamet Eli` de biz olalım” dedi.

Mayıs ayı içinde 6 bin 627 TL değerinde 77 aileye gıda, et ve nakdi yardımında bulunduklarını açıklayan Demir, 34 aileye ise 2 bin 433 TL tutarında gıda yardımı 32 aileye toplamda bin 464 TL tutarında kırmızı et ve 11 aileye ise 2 bin 730 TL nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.

“Tüm muhtaç ailelerimize Ramazan kumanyası ulaştıralım”

Ramazan Ayı münasebetiyle önemli hatırlatmalarda da bulunan Demir, zengin ve fakir arasında köprü vazifesi gördüklerini belirterek, “Önümüz Ramazan ayı. Yıl içerisinde tespit ettiğimiz birçok muhtaç ailemiz var. İmkânlar oluşmadığından kendilerine yardım ulaştıramadık. Bu muhtaç ailelere Ramazan kumanyası vermek için çalışmalar yapmaktayız. Siz hayırseverlerden bu konuda destek ve yardım bekliyoruz. İstiyoruz ki tüm muhtaç ailelerimize Ramazan kumanyası ulaştıralım. Allah hayır yardımlarında bulunan ve bu konuda vesile olan, yardımcı olan tüm kardeşlerimizden razı olsun.” diye konuştu.                                                                                            “Sizlerden talebimiz bu muhtaç ailelere merhamet elini uzatmanızdır”

Fakir ve muhtaçların ihtiyaçlarının karşılanması için herkese önemli görevler düştüğünü ifade eden Demir, “Amacımız fakir ve muhtaç aileleri tespit edip mağduriyetlerini gidermek ve ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü maddi ve manevi yardımda bulunabilmektir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma kültürünü yaygınlaştırarak bu ağır yükü sizlerle paylaşarak hafifletmektir. Yapacağınız yardımların küçük büyük demeden karşılığının fazlasıyla verileceği şu mübarek Ramazan ayında sizlerden talebimiz bu muhtaç ailelere merhamet elini uzatmanızdır.” çağrısında bulundu.

Son olarak Ramazan ayı çalışmaları kapsamında tüm hayırseverlere seslenen Demir, Ramazan kumanyası yardım ve desteklerini beklediklerini belirterek, “Allah yaptığınız ve yapacağınız yardımları katında makbul ve şefaatçi kılsın” duasında bulundu. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir