• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu`da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay, K.Maraş, Osmaniye ve Adana`nın güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görülecek. 
 
HAVA SICAKLIĞI : Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek. 
 
RÜZGAR : Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. 
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay, K.Maraş, Osmaniye ve Adana`nın güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Su baskını, sel, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir. 
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir. 
 
BÖLGELERE GÖRE HAVA 
 
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur, Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. 
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Rüzgar; kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. 
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Antalya çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Yağışların; Hatay, K.Maraş, Osmaniye ve Adana`nın güney ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, doğusu ile zamanla bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. 
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek. 
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 
 
BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA: 
 
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı (2/5) 
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (7/10) 
İzmir: Parçalı az bulutlu (7/13) 
Konya: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (2/5) 
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (9/17) 
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (11/18) 
Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (5/11) 
Batman: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (4/13) 
Şanlıurfa: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu (5/10) 
Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu (5/10) 
Mardin: Sağanak yağışlı (6/10) 
Hakkari: Kar yağışlı (0/4) 
Van: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (0/5) 
Bingöl: Karla karışık yağmur (2/5) 
 
Ayhan Kaya-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir