• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
Sisi, `Çocuk katili` pankartıyla karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'ın darbeyle başa gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi resmi ziyaretle geldiği Berlin'de, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloss Bellevue'de şeref defterini imzalayan Sisi için askeri tören düzenledi. Gauck ile Sisi'nin görüşmesi basına kapalı devam etti.

Görüşme sırasında, Alman polisi Sisi karşıtlarının, sarayın uzağındaki bir noktada, Sisi yanlısı gruba ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplanmasına izin verdi.

Ellerinde "İdam cezalarını durdurun" ve "Askeri darbeye hayır" yazan dövizler taşıyan Sisi karşıtları, "Çocuk katili Sisi" ve "Mursi reisimiz" sloganları attı.

Hitler'e benzetilen Sisi pankartına izin verilmedi

Gösteri sırasında fotoğrafına bıyık boyayarak Hitler'e benzetilen Sisi pankartına polis el koydu.

Pankartı taşıyan ve polis tarafından kimlik bilgileri alınan Ahmed Elshazly, Alman vatandaşı olduğunu ve polisin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Sisi-Merkel görüşmesi sırasında da gösteriler sürdü

Sisi, Gauck ile görüşmesinin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ile başbakanlık binasında bir araya geldi. Sisi, görüşme öncesi Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü üyelerince protesto edildi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Almanya Şube Başkanı Christian Mihr, Sisi'nin Almanya'ya hoş gelmediği yönünde bir sinyal vermek istediklerini söyledi.

Sisi'nin basın özgürlüğüne karşı olduğunu ifade eden Mihr, Mısır'daki gazetecilerin durumunun korkunç olduğunu söyledi.

Mihr, "Mısır'da gazetecilik yine bir suç haline geldi. Mübarek döneminden daha kötü oldu. En az 10 gazeteci ceza evinde ve bu büyük bir skandal" diye konuştu.

Alman hükümetinin, Mısır ile yapılan görüşmelerde bu konuları ele alması talebinde bulunan Mihr, "Görüşmelerde ciddi insan hakları ihlallerinin dile getirilmesi lazım. Merkel bunu yaparsa doğru ve iyi olur" dedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir