• DOLAR 32.538
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2436.154
  • ...
ASÜ'lü öğrencilerden 'Mezuniyet Sergisi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları, Mimari Dekoratif Sanatlar ve Mimari Restorasyon programlarının organize ettiği ‘Mezuniyet Sergisi’, Zinciriye Medresesi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Aksaray Valisi Şeref Ataklı, geçen yıl Güzelyurt MYO’nun sergisine katıldığını ve çok beğendiğini belirterek, geleneksel el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması adına düzenlenen bu serginin önemli olduğunu söyledi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ise serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Geleneksel el sanatlarına ilişkin eserlerin ön planda olduğu sergide, modern çizgilerde tasarlanan eserler de beğeniye sunuldu. Hat sanatı, boyama, taş işçiliği, bez bebek, kabartma, ahşap dağlama, seramik, boyutlu görseller ve takı gibi ürünlerden oluşan sergiyi gezen protokol mensupları ve sanatseverler, akademisyenler ve öğrencilerden eserler hakkında bilgiler aldı. Sergiye Güzelyurt ilçe protokolü, bazı sivil toplum kuruluşları ve Meslek Birliklerinin temsilcileri de katıldı.

Öğrenci ve akademisyenlerin sezon boyunca, derslerde hazırladıkları eserlerden oluşan serginin, hafta sonuna kadar gezilebileceği belirtildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir