• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
HDPKK`nin Devletsiz Kurdistan Modelinden LGBTİ Modeline
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Haber Yorum - Mehmet Zülfi Tan

 Hatırlıyorum da PKK'ciler her tartışmalarında ağızlarına sakız ettikleri "vatanımız işgal altında, namusumuz kirletiliyor nasıl buna sessiz kalırırz? Nerde namus nerde gayret?" diye kandırıp dağa çıkardıkları Kürt gençlerinin sayısını onlar da unutmuşlardır.

   Ama bugün gelinen noktada namusu sahibi olmayı bir utanç vesilesi, devlet sahibi olmayı da ilkellik olarak görme noktasına gelmişler.

   Kürtleri nerden alıp nereye getirdiklerini ibretle okumak istiyorsanız işte kendi beyanlarından kendi fikirleri:

   Aşağıda, onların kendi beyanları olan konuşmalarını okuyup hala onların vatan ve namus için mücadele ettiklerini savunan olursa ona diyecek başkada bir sözüm yoktur.
   30.01.2015  Öcalan`ın kitabı ‘Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü` nden

‘Ulus devletten vazgeçtim`
“Benim için İmralı Cezaevi, Kürt olgusunu ve sorununu algılamak ve çözüm imkanlarını kurgulamak açısından tam bir hakikat savaşı alanına dönüştü. Pozivist bir dogmatik olduğumun farkına varmam, tecritle oldukça ilişkilidir demem mümkündür. Özellikle ulus devletçiliği aşmak benim için çok önemliydi. Bu kavram benim için uzun süre asla değiştirilmemesi gereken bir dogma niteliğindeydi.

Toplumsal doğa, uygarlık ve modernite üzerinde yoğunlaştığımda bu ilkenin sosyalizmle ilgili olmayacağını, sınıflı uygarlığın bir tortusu ve kapitalizm eliyle meşrulaştırılmış azami toplumsal iktidarcılık olduğunu kavramam önemliydi. Dolayısıyla (ulus devleti) reddetmekte tereddüt etmedim”
   06.04.2014'te Sterk TV`de PKK üst düzey yöneticisi Mustafa Karasu ile Kuzey Irak`taki Kandil Dağı`nda yapıldığı sanılan röportaj yayınlandı. "Eskiden devlet kurma anlayışı vardı. Bundan vazgeçtik."

   03.12.2013 HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel gündemdeki sıcak başlıkları Hürriyet`e değerlendirdi.

KÜRT HAREKETİ BAĞIMSIZLIK STRATEJİSİNDEN VAZGEÇTİ

– Bu sözcükle ilgili alerji PKK`nın da geçmişte savunduğu birleşik bağımsız Kürdistan tezinden kaynaklanmıyor mu?
PKK kurulduğunda bağımsız birleşik Kürdistan teziyle ortaya çıktı. Ama zaman içerisinde PKK bu tezinden vazgeçti, ulus devlet tezini sorguladı. Sayın Öcalan insanların devletinin olmasının özgürlük anlamına gelmediğini, aksine ulus devletin 20. yüzyılın temel problemi olduğunu söylüyor. Yeni bir politik perspektiften bakıyor. Kürt hareketi kendisini değiştirdi, önceki stratejisinden vazgeçti.

   Hatip Dicle: "Biz Kürt devleti fikrini tarihin çöp sepetine attık. Barzani Kürt devletini kurmamalı... Referanduma götürmemeli, halk `Devlet` der ve doğru olmaz. Siyasetçinin görevi bunu engellemek. Barzani `Kerkük Kürdistan dır` diyerek hata yapıyor. Kerkük tüm halklarındır. Kerkük Kudüs gibidir, sadece bir halkın değil (sadece Kürtlerin değil) tüm halklarındır... Bütün halkları mutlu edecek konsensüs sağlayıp savaşları acıları bertaraf etmek lazım. Kürt para bulunca ya gider birini vurur yada üçüncü bir kadınla evlilik yapar. Güney`dekiler biraz para, rahatlık buldu hemen devlet kurmaya girişiyor... Ulus Devlet diyerek (Kürdistan Devleti diyerek) halkları heba etmemeli... Ortadoğu`da ulus devlet ilan etmekle (Kürdistan Devleti ilan etmekle) on yıllarca halkınızı savaşa acıya mahkum edersiniz.``

İşte Türk bayrağı indiren bir HDPKK'den, Türk bayrağı sallayan bir HDPKK'ye.

Namusumuz çiğneniyor diyen  HDPKK'den, biz kimsenin namusu değiliz diyen bir HDPKK'ye.

Bağımsız Kürdistan diye yola çıkan bir HDPKK'den, Türkiyelileşme modeline bir HDPKK'ye.

Namusumuzu kurtaracağız diyen bir HDPKK'den, namussuzların hakkını savunan HDPKK'ye.

"Seçim beyannamesine bakın 7-8 defa Kürt kelimesi geçiyor. 9 defa LGBTİ, 4 defa trans, 3 defa homo geçiyor. Uzun uzun o ahlaksızlıkları yapan insanların haklarını savunacaklar. Memleketin sorunları bitti. Cumhurbaşkanı ‘Kürt sorunu bitti' dediğinde kızıyorlar. Meğer bitmemiş, Kürtlerin sorunları azalmış ama önce o cinsi sapıkların hakları anayasal güvence altına alınması gerekiyormuş. Ön sıraya onlar çıkmış. Kürtler bunun için mücadele ediyormuş. "

  Görünen o ki; HDPKK Kürt haklarından vazgeçmiş ama LGBTİ haklarından vazgeçmemiş.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir