• DOLAR 32.494
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2434.271
  • ...
Bismil`de gençler kütüphane açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil`de, resmi halk kütüphanesinin faal olarak çalışmamasından dolayı, bir raya genelen gençler, kendi çabalarıyla bir kütüphane açtı. Açılışa bazı yazarlar, ilçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kütüphane açılışın organizatörlüğünü yapan Ömer Akaydın, “Okumayı seven arkadaşlarımız vardı ama kütüphanemiz yoktu. Üniversiteye gidip edebiyat bölümünü bitirdim. Geldim halen kütüphane yok. Bu yüzden kaymakam beyle görüştüm. Onlarla birkaç kez görüşmeme rağmen bütçemiz yok diyerek destek veremeyeceklerini söylediler. Belediye ile görüştüm, belediyemiz de yine bütçemiz yok diyerek destek veremeyiz dediler. Sonra durmadık açıkçası. Birkaç arkadaşla bir araya gelerek, dedik ne yapabiliriz. Öğrencilerimiz okula gidiyor ama okuyacak kitapları yok. Arkadaşlarla bir araya geldik ve bir kütüphane açalım dedik.” dedi.

Kütüphane olarak düzenlenen yerin önceden kötü bir halde olduğunu belirten Akaydın, “Eski hali baya kötüydü buranın. Çok şükür şu an bu hale kadar getirebildik. Burası sadece birkaç kişinin değil Bismil`in malıdır. Ve hepimizin mutluluğudur. Şu an kütüphanemizde binden dazla kitabımız var. Her çeşit kitabımız var. Biz ideolojik değiliz. Siyasi hiç değiliz. Bizim o tür şeylerle alakamız yok. Zaten bir sürü siyasi veya ideolojik kurumumuz var. Bizimki sadece ‘çand û huner` dediğimiz kültür, ilim alanında göstereceğimiz bir yere ihtiyacımız var. Onu da çok şükür hep beraber yaptık. Öğrenciler gönül rahatlığıyla hiçbir tereddüt yaşamadan gelebilir.” şeklinde konuştu.

Akaydın, son olarak “Temin edebilecek kitap varsa, bağışlarsanız çok memnun oluruz. Şu anda on bine yakın kitabımız var. Ama kitaba hâlâ ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir