• DOLAR 32.534
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2423.37
  • ...
Aydın Gök,  Xiya Aşiretini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın desteklediği Batman bağımsız milletvekili adayı Aydın Gök, aralarında HÜDA PAR Batman il ve ilçe teşkilatından isimlerin de bulunduğu bir heyetle Sason`da Xiya Aşiretinin köylerini ziyaret etti.

Gök, seçim destek çalışmaları kapsamında Batman`ın Sason ilçesinin Yücebağ (Cacasê) Beldesi Belediye Başkanı ve Xiya aşiretine bağlı köyleri ziyaretlerde bulunarak, 7 Haziran genel seçimleri için destek istedi.

Gök, Meclise girmesi halinde yapacağı çalışmalar hakkında köylüler ve köy muhtarlarıyla sohbet ederek sorunlarını dinledi.  Köy halkının ve çocuklarının yoğun ilgi gösterdiği Gök, gösterdikleri teveccühten dolayı halka teşekkür etti.

Daha sonra Sason`da bulunan aşiretlerin ileri gelenleri ile bir yemekte buluşan Aydın Gök “Oy verirken iyi bir muhasebe yaparak oy vermemiz lazım. Bu önemli bir vebaldir. Nasıl ki, ticarethanemizi aracımızı herkese teslim etmiyorsak bu memleketin gidişatını da emin olmadığımız insanlara teslim etmememiz lazım.” dedi.

İsim vermeden HDP'nin aday profillerini eleştiren Gök, halkın yüzde 99'unun Müslüman olduğu bir ilde Ezidilerin ve Hıristiyanların milletvekili adayı olarak gösterilmesinin doğru olmadığını söyledi. Ezidi ve Hıristiyanlarla bir sorunlarının olmadığını, onların da bu ülkenin vatandaşları olduğunu dile getiren Gök, ancak Müslümanların idarecilerinin gayrimüslimler olmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik`te şunları kaydetti: “Allah`tan korkan ve takva sahibi insanlar başkanımız, yöneticimiz ve milletvekillerimiz olsun. Mesele ciddi bir meseledir. Kimi lider ve önder olarak önünüze alırsanız onunla mahşerde sorgulanırsınız."

Aydın Gök ve beraberindeki heyet daha sonra Sason merkezde taziye ziyaretlerinde bulundu.  (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir