• DOLAR 32.555
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2422.393
  • ...
Yeşilay Cemiyetinden İLKHA`ya teşekkür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi tarafından madde bağımlılığıyla mücadele etmek amacıyla başlatılan “Gençler Eğleniyor Ebeveynler Bilgileniyor” projesine katkı sunan kamu ve basın kuruşlarına ödül verildi.

Şair Nabi Kültür salonunda düzenlenen ödül töreninde, birçok yerel ve ulusal basın kuruluşuna olduğu gibi özellikle toplumun manevi yönden gelişmesi için yaptığı haberlerle dikkat çeken İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) da teşekkür belgesi verildi.

Teşekkür belgesini İLKHA adına Şanlıurfa Temsilcisi Osman Gülebak`a takdim eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, madde bağımlılığıyla mücadelede verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Törenden sonra bir açıklama yapan Gülebak, Yeşilay Cemiyetinin kuruluş gayesine göre hareket etmesinin kendilerini sevindirdiğini belirterek “Bizler İLKHA olarak toplumun bir gemi olduğunu düşünüyoruz. Eğer bu gemi batarsa tüm toplumun batacağına inanıyoruz. Ve bu görev sadece Yeşilay Cemiyeti`ne has bir şey değildir. Bu geminin içerisinde bulunan herkesin mutlaka bir görevi vardır. Herkes bu konuda elinden geleni yapmalıdır.” dedi.

Madde bağımlılığı konusunda yetkililere çok büyük görev düştüğünü söyleyen Gülebak, “Şanlıurfa`da madde bağımlılığı çok büyük bir sorun olarak karşımızdadır. Bizler basın mensubu olarak sürekli sahadayız. Bu tür insanlarla karşılaşıyor ve yüz yüze geliyoruz. Maalesef toplumda madde bağımlılığı giderek artıyor. Bu konuda yetkililerimiz gerekli önlemleri almak zorundadır. Geçtiğimiz dönemde Sayın Valimiz Şanlıurfa`da madde bağımlılığına bulaşmış gençlerimizin tedavi olması için bir AMATEM kurulacağını söylemişti. Ama bu konuda herhangi bir gelişme yaşandığını görmedik.” diye konuştu.

Bu konu da basın mensuplarına da çok büyük görev düştüğünü söyleyen Gülebak, “Basın mensupları gençliğin muhafazası için madde bağımlılığı ile mücadele ilgili haberleri ön plana çıkarıp, gençliğimizin daha iyi bir seviyeye gelmesi için katkı sunmalıdırlar. Bizler İLKHA olarak bu konuda her zaman elimizden geleni yapacağımızı, toplumumuzun ve gençliğimizin ıslahı için üzerimize ne düşüyorsa seve seve yapacağımızı beyan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir