• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Askerden kaçan mülteciler kaza yaptı: 1 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar`da öğlen saatlerinde bir grup Suriye sınırını yasa dışı yollarla geçmek isterken sınır devriye ekipleri tarafından fark edildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, bindikleri araçla uzaklaşmaya çalışırken askeriye aracının müdahalesi üzerine araçlar çarpıştı 1 kişi öldü 7 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, sınırdan geçmek isteyen bir grup, Askerlerin geldiğini görünce sınır bölgesinin Türkiye tarafında bekleyen sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir araca binerek uzaklaşmaya çalıştı. Sınır devriye birliklerinin zırhlı araçla takibe aldığı araç sınır bölgesinden hızla uzaklaşmaya çalıştı. Aracın önünü kesmek için hamle yapan askeri birlikler zırhlı araçla aracın önüne geçtiği esnada sivil araç askeri araca çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle araçtan savrulan 8 Suriyeli yaralandı. Yaralılar kaza yerine çağrılan ambulanslar ve askeri araçla Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Durumu ağır olan Suriyelilerden ismi belirlenemeyen bir kadının Ceylanpınar Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Diğer 7 yaralıdan durumu ağır olan bir kişinin Şanlıurfa`ya sevk edildiği bir kişinin de ameliyata alındığı diğer 6 yaralının ise Ceylanpınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Kaza sonrası bölgeden kaçan aracın yapılan araştırma sonucu kiralık olduğu belirtilirken sürücüsünün tespiti için geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi. (Mustafa Kaynak - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir