• DOLAR 32.576
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2423.755
  • ...
Sağlıklı yaşam için pedal çeviriyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz yıl üniversite tarafından hizmetini sunulan 20 bisikletin ardından bu yıl Sağlık Bakanlığınca fiziksel aktiviteyi teşvik için gönderilen 50 bisikletle birlikte daha fazla öğrenci, akademisyen ve idari personel sağlıklı yaşam için pedal çevirecek.

6,5 kilometre uzunluğundaki bisiklet, yürüyüş ve çevre yolu çevrili kampüste bisiklet sürme imkânı bulan öğrenciler bir yandan sportif faaliyette bulunurken öte yandan da sağlıklı bir yaşam imkânı buluyor.

Kampüsün oluşturulması aşamasında bisiklet yolları, sportif tesisler ve yürüme bantlarının yapılmasına önem verildiğini belirten Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, “Bu amaçla kampüs içerisinde bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak çalışma hayata geçirildi. Kampüsün farklı noktalarında yer alacak bisiklet parklarından öğrenciler sadece kimlik kartlarıyla bisikletleri alarak 6,5 kilometrelik bisiklet, yürüyüş ve çevre yolunda sağlık için pedal çevirebilecek. İdari ve akademik personelimiz de bu imkândan faydalanabilecek. Böylece daha sağlıklı, sportif bir yaşamın, huzurlu bir ortamın oluşmasına katkı sağlamış olacağız.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir