• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
Şırnak güne baskınlarla uyandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK şehir yapılanmasına yönelik Şırnak`ın Silopi ilçesinde yapılan operasyonlarda halkı tehdit ettikleri ve seçim öncesi şiddet ve baskı uyguladıkları gerekçesiyle 16 kişi gözaltına alındı.

Dün gece saat 03:00 sıralarında Cudi, Nur, Dicle, Şehit Harunboy, Yenişehir ve Karşıyaka mahallelerinde çok sayıda akrep ve kobra cinsi zırhlı araçlar ile daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Yapılan baskınlarda gözaltına alınan Mahsum K. (25), Alikar T. (25), Mehmet A.(43), Yunus K. (25), Aytaç Y.(22), M.T. (17), A.T. (17), C.T. (15), S.Y. (17), Musa T.(24), Mehmet Ü.(18), Nihat U. (19), Haci B.(18), Fırat L. Hekim T. ve Kadir T., ifadeleri alınmak üzere Silopi ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Operasyonun seçim sürecinde yaşanan bazı olaylar ve seçim günü yapılacak olan bazı eylem hazırlığı içerisinde olan şahıslara yönelik yapıldığı belirtildi.

Yakalananların ayrıca daha önce de bir takım sokak eylemlerine karıştıkları ve şahıslara yönelik yapılan baskınlarda tespit edilmiş bazı şahıslarında kaçtıkları belirtildi.

Baskınlar sırasında, mahalle aralarından zaman zaman silah sesleri duyulması ise paniğe yol açtı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir