• DOLAR 32.377
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Diyarbakır'da havai fişek kullanma izne bağlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açılamada, kamuoyunun havai fişeklerin kullanımı konusunda bilgilendirilmesi ve vatandaşların herhangi bir cezai müeyyideyle karşı karşıya kalmamaları için yazılı basın açıklaması yapıldı. 

Yapılan açıklamada, havai fişek kullanma talebinde bulunanların, mülki amirliklerden izin almaları gerektiği belirtilerek, “Havai fişek gösterileri, vatandaşlarımızın ilgisini çeken gösteriler olmakla birlikte, insanların yoğun olarak bulunduğu alanlarda gerçekleştirilmesinden dolayı çeşitli tehlikeleri de beraberinde getirmektedir. Güvenlik güçlerimizin yapmış oldukları denetimler sonucunda, vatandaşlarımızın havai fişek kullanımı konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıkları tespit edilmiştir. Kamuoyunun havai fişeklerin kullanımı konusunda bilgilendirilmesi ve vatandaşlarımızın herhangi bir cezai müeyyideyle karşı karşıya kalmamaları için aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.” Denildi.   

Açıklamanın devamında, havai fişeklerin atılabilmesinin bazı şartlara tabi olduğu ifade edilerek, “Havai fişeklerin atılabilmesi, mevzuat hükümleri çerçevesinde bazı şartlara ve usullere tabidir. Öncelikle havai fişek kullanma talebinde bulunanların, mülki amirliklerden izin almaları gerekmektedir. Ayrıca, havai fişeklerin eğitim almış kişilerce kullanılması esastır.” İfadelerine yer verildi.

Kurallara aykırı olarak havai fişeklerin kullanılması, toplumun güvenliğine yönelik ciddi bir tehdit olmasının yanısıra, kişilerin sağlığını da olumsuz yönde etkilediği ifadelerine yer verilen valilik açıklaması daha sonra, “Havai fişek yaralanmalarına ilişkin basın organlarında çıkan haberler de bu konunun önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Ayrıca, halkın yoğun bulunduğu yerlerde atılan havai fişeklerin çıkardığı sesin, kişilerde korku ve panik meydana getirdiği de bilinmektedir.” İfadeleri ile devam etti.

Valilik açıklaması şu ifadeler ile devam etti: “Vatandaşlarımızın düğün, kutlama gibi özel günlerde sevinçlerinin hüzne dönüşmemesi ve herhangi bir cezai yaptırımla karşı karşıya kalmamaları için havai fişek kullanımında kurallara uyma konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir.”

Son olarak, “Güvenlik güçlerimiz, havai fişeklerin izinsiz kullanılmasının önlenmesine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürmeye devam etmektedir. Aksi davranışta bulunan kişilere ise, gerekli cezai işlem güvenlik güçlerimizce yerine getirilmektedir.  01.01.2015 ile 14.05.2015 tarihleri arasında Emniyet Müdürlüğümüz görevlileri tarafından izinsiz havai fişek atan kişilere karşı toplam 49 adet cezai işlem yapılmıştır.” İfadeleri kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir