• DOLAR 32.58
  • EURO 35
  • ALTIN 2418.924
  • ...
Bağlı,"Onlara göre demokrasi sadece HDP`ye oy vermektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Prof. Dr. Mazhar Bağlı, yaklaşık 40 mahalle muhtarı ve kanat önderleri ile bir araya geldi. Burada HDP`lilerin, Şırnak`ta HÜDA PAR üyelerine uzun namlulu silahlarla saldırıp katledilmesini değerlendiren Bağlı, “Bunların kafasındaki demokrasi sadece ve sadece HDP`ye oy vermektir. Tıpkı ulusalcı Kemalistler gibiler.” dedi.

Bağlı, 7 Haziran seçimlerinin önemine işaret ederek “Bu seçimler seçimlerin anasıdır. Elinde taş, sopa, silah ve Molotof kokteyli olanları demokrasi havarisi olarak göstermek istiyorlar. Demokrasiye vurgu yapanları, kardeşliği tesis etmek isteyenleri ve barışı getirmek isteyenleri ise diktatör olarak tanımlıyorlar. Bu seçim bize kurdu kuzu olarak yutturmak isteyenlerin maskesini düşürecek öneme sahiptir ve bunun için de titiz davranmak gerekir.” şeklinde konuştu.

 “Bu derebeylerinin nasıl bir sistem kurmak istediklerini çok iyi biliyorum. HDP ve bileşenleri demokrasi için değil, derebeylik için oy avcılığı yapmaktadır.” diyen Bağlı, “Bunların Kürt diye bir dertleri yok, tek dertleri kendi ideolojileridir. Modası geçmiş sol bir ideoloji uğruna tüm Kürtlerin değerlerine hakaret etmekten çekinmezler. Kürtler üzerinden tüm marjinalleri ve toplum karşıtlarını meclise taşımak istiyorlar. Bunların derdi Kürt meselesi değil, istikrarı bozmaktır.” diye konuştu.

“Bunların kafasındaki demokrasi sadece ve sadece HDP`ye oy vermektir”

Prof. Dr. Mazhar Bağlı, partilerin demokrasi ve insan hakları çerçevesinde propaganda yapması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi:

"Daha dün Şırnak`ta farklı bir Partinin propagandasını yapanların demokrasiden anladığının ne olduğunu çok net gördük. Sadece partilerinin adında demokrasi var bunların. Zihinlerinde ve önlerinde demokrasi yok. Tipik bir tek parti refleksi var. Bunların kafasındaki demokrasi sadece ve sadece HDP`ye oy vermektir. Tıpkı ulusalcı Kemalistler gibiler. Oysa demokrasinin en büyük düşmanı tek tip tercih dayatmaktır. Bu seçim bu derebeylerin maskesini düşürecektir." (Osman Gülebak-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir