• DOLAR 32.545
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2426.213
  • ...
Kızıltepe Kaymakamından hastalara destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mizgin Dağ’ın durumunu öğrenen Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, beraberinde Kızıltepe Devlet Hastanesi Baştabibi Fethullah Kayan, Sosyal Hizmet Merkezi müdürü Abdulaziz Engin, Sosyal yardımlaşma Vakfı Müdürü Alaattin Özel, Samimi Yet proje koordinatörleri Ahmet Adıyamanlı ile Aslı Çiçek  birlikte  11 yıldan beri felçli olan Mizgin Dağ (20) ile  cilt hastası olan Murat Ötunç’u evlerinde ziyaret ederek   geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kızıltepe merkez Berçem Mahallesinde ikamet eden ve annesiyle yalnız başına yaşayan Mizgin Dağ’ın (20) doğuştan anomali omuriliği problemi (felç) olduğu için 9 yaşında geçirdiği ameliyat sonrası felç geçirdiği ve 11 yıldan beri yaşamını yatalak olarak devam eden Dağ’ın 15 defa ameliyat olduğu ancak bir gelişme sağlanmadığı belirlendi.

Ziyaret esnasında yatalak Mizgin Dağ’ın sağlık durumu hakkında bilgi alan Kaymakam Ermiş, tüm tedavi masraflarının Kaymakamlık tarafından karşılanacağını ve tedavisine Yurt dışında devam edilmesi durumunda da destek vereceklerini belirtti.

İlçe Kaymakamı Ermiş ziyaret sırasında, “9 Yaşında felç geçiren ve şu an yatalak durumda olan Mizgin Dağ kardeşimizi Vakıf Müdürü, Başhekim ve Sosyal Hizmetler Müdürü ile birlikte evine gelerek ziyaret ettik. Durumunu öğrendikten sonra kızımızı hastaneye aldırdık ve ne gerekiyorsa yapma sözü verdik. Mizgin kardeşimize acil şifalar diliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kaymakam Ermiş’in talimatıyla Kızıltepe Devlet Hastanesi kaldırılan Mizgin Dağ’ın tedavisine başlandığı öğrenildi.

Kaymakam Ermiş ve beraberindekiler daha sonra,   Mezopotamya mahallesinde ikamet eden ve doğuştan   ender görülen Bülloz (Pamuk Prens) cilt hastalığı olan  Murat Ötünç’ü (20) ziyaret ederek, daha önce talep ettiği hayali olan org hediye etti.

Kaymakam Ermiş, aldığı orgu hediye ederek Ötünç’ü 1 haftalık org çalma eğitim kursuna göndereceğini söyledi.

İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, geçtiğimiz aylarda da yine Ötünç’ün telefon talebini yerine getirerek kendisine dokunmatik telefon hediye etmişti.

Yapılan ziyaret ve kendisine verilen hediyeden dolayı memnuniyetini dile getiren Murat Ötünç  , “Bizim Kaymakamımız çok iyi biri, ondan org istemiştim, bana sıfır ambalajında bir org alarak, bugün bizim eve gelip bana hediye etti. Daha önce de bana dokunmatik bir cep telefonu satın alıp vermişti. Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum ve onu çok seviyorum.” ifadelerini kullandı.

Cilt hastası olan ve iş yapacak durumda olmayan Ötünç, 20 yaşında olmasına rağmen hastalığından dolayı gelişim eksikliğinden 12 yaşlarında gözüküyor. (Mehmet Aslan-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir