• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Van`da yılın örnek kantincileri seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpek yolu ilçe Milli Eğitim müdürlüğü ile Bakkallar ve Manavlar Odası tarafından 65 okul kantini ve kantin denetimlerinde yılın 10 örnek kantincisi seçildi. Yılın kantincilerine plaketleri yapılan bir törenle verildi.

Törene Bakkallar ve Manavlar Odası başkanı İsa Berge, İpek Yolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer ile STK mensupları katıldı.

“Amacımız kantinlerimizi daha iyi bir noktaya taşımaktır”

Burada kısa bir konuşma yapan İpek Yolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, böylesi bir etkinliğin Türkiye`de ilk defa uygulandığını belirterek, “Amacımız kantincilik mesleğinin gelişmesini sağlamaktır. Kayzen mantığında küçük ama sürekli adımlarla yenilikler yapmak ve sürekli bir iyileştirme ile, bulunduğumuz durumu daha iyiye götürebilmek için yapılan bir çalışma mantığıdır. Amacımız küçük ancak sürekli adımlarla kantinlerimizi daha iyi bir hale getirebilmektir” dedi.

“Kantincilik mesleği 2005 yılına kadar meslek kapsamında değildi”

Daha sonra konuşan Van Bakkallar ve Manavlar Odası başkanı İsa Berge ise, Esnaf ve Sanatkarlar Odası`nın işlevi hakkında bilgi vererek, “Kantincilik mesleği 2005 yılına kadar meslek kapsamında değildi. Türkiye Kantin İşletmeciliğin Esnaf Federasyonunun çalışmaları ile modüler kapsamına alındı.2005 yılından bugüne kadar kantin işletmeciliği kendi alanında bir dal oldu. Esnaf kriterini daha çok yaygınlaştırarak esnaf kitlemizin daha çok verim sağlamasını, öğretmen ve öğrencilerimize daha hijyenik çalışma görmesini sağlamak için esnaf odası olarak bunu sürekli dile getiriyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bu çalışmalar bizi harekete geçiriyor”
Kantinciler adına bir konuşma yapan Bahtiyar Yağızer de Türkiye genelinde ilk defa böyle bir çalışma yapıldığına değinerek, “Temennimiz kantinciler olarak bu çalışmaların devamının gelmesidir. Çünkü bu çalışmalar bizi daha çok işimize teşvik etmektedir” diye konuştu.

Program, dereceye giren 10 kantin işletmenine verilen plaketlerle son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir