• DOLAR 32.524
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2490.689
  • ...
SON DAKİKA
Obama: Netanyahu israil`in itibarını tehlikeye atıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal devleti israil`de Kanal 2`ye verdiği röportajda ABD Başkanı Barack Obama, Binyamin Netanyahu`nun Filistin`le müzakereler konusunda ortaya koyduğu şartların İsrail`in itibarı üzerinde şüphe oluşturduğunu söyledi.

Obama, “Netanyahu`nun bu konudaki tavrı pek çok şart içeriyor ki bu şartların yakın zamanda yerine getirilebileceğini düşünmek gerçekçi değil. Bu da İsrail`in tümden itibarını kaybetmesi tehlikesine yol açıyor” dedi.

Geçtiğimiz hafta Netanyahu`nun Batı Şeria`daki Filistin yönetimine barış müzakerelerine yeniden başlamayı teklif ettiği ancak Batı Şeria`daki yasadışı yerleşimlerin korunması ve genişlemesine izin verilmesini ön şart olarak koştuğu ortaya çıkmıştı.

Siyonist işgal devleti iİsrail`deki Haaretz gazetesinde çıkan habere göre, İsrailli bir yetkili Netanyahu`nun bu teklifi ilk olarak geçen hafta Kudüs`te bir araya geldiği Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Temsilcisi Federica Mogherini`yle paylaştığını aktardı.

Filistin Yönetimi ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) teklife sert tepki göstermiş ve müzakerelere devam edilebilmesi için yasadışı yerleşimlerle ilgili tüm aktivitelerin durdurulması gerektiğini söylemişlerdi.

İsrail`de mart ayındaki seçimlerden galip çıkan ve hükümeti kuran Netanyahu, o zamandan bu yana ABD ve AB`den Filistin ile barış görüşmelerini yeniden başlatması için baskı görüyor.

Kaynak: Reuters, Kanal 2, Haaretz, Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir