• DOLAR 32.548
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2436.518
  • ...
40 yaşında üniversiteciyi birincilikle bitirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesinde Sosyal Bilgiler öğretmenliğinde Birincilikle mezun olan 40 yaşındaki Said Ekmen duygularını ilke Haber Ajans’ına paylaştı.

Üniversiteyi birincilikte bittiren evli ve 6 çocuk babası Said ekmen gençlere zamanlarını iyi ve programlı bir şekilde geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Hayatın ‘ikra’ yani ‘oku’ demekle başladığını ve okumanın sadece okul okumak olmadığını dile getiren Ekmen, “Okumakla beraber hayatı okuyabilmektir, hayatı anlamlandırmaktır.    Okuduklarımızı hayatımıza uygularsak,  hayat anlamlı hale gelecektir.”dedi.

Kuru bilgiyle sadece ruhsuz robotların yetiştirildiğine dikkati çeken Ekmen, "Eğitim, her türlü düşünceyi, fikri sorgulatan, eleştiren, üreten, aklımızı ve gönlümüzü her türlü vesayetten koruyan, özgür ve sorumluluk alan bireyler olarak yetişmemizi sağlamalıdır. Çünkü eleştirinin olmadığı yerde dogmatizm yeşerir. Sadece akıl ehli bireyler değil, hem akıl hem de ilahi aşkı gönlünde taşıyan bireyler yetiştirmeliyiz ki, çağın ruhunu yakalayabilelim" dedi.

Bütün işlerinin belli bir plan ve program halinde yaptığını, plan ve programlarına da mutlak surette uyduğunu ifade eden Ekmen, “Sabah genellikle 04.00’de kalkıyorum. O çizdiğim plan çerçevesinde kalkıp günlük işleyeceğimiz derslere göz atardım. Akşamlarında da almış olduğum dersleri tekrar ederdim.” şeklinde konuştu.

“Azim ve karalılık insanı her başarıya götürür. Yeter ki insan inansın. İnanmak kayayı parçalar.” diyen Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki süreçte de karalılıkla başarmak istediğim hedeflerim vardır. Kısmet olursa yüksek lisans yapıp bir öğretim üyesi olarak doktora yapıp, herhangi bir eğitim fakültesinde, gelecekte gençlere birikimlerimi aktarmak istiyorum.” dedi.

Ekmen konuşmasını şöyle sürüdürdü:

”Öğrenciler ‘zamanımız yok’ sözünün arkasına sığınarak zamanlarını heba ediyorlar. Oysa ki hayatımızı belli bir plan ve program dahilinde kullanmaya çalıştığımız takdirde, yeterince zamandan istifa edilebilir.   Zamanımızı israf etmemek lazım. Ben genellikle beş saat uyuyorum. Az uykunun insanı daha dinç tutuğuna da inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Zorluk olmadan başarının tadına varılamayacağını belirten Ekmen,”Tarihsel süreçlere baktığımızda kazanılan bütün başarıların arkasında zorluklara katlanmanın olduğunu görürüz.Zorluklar insanın pişirir, zorluklar insanı olgunlaştırır. Tabi ki insanın eleştirerek, sorgulayarak yapacağı bir çalışmanın elbette faydası daha çok olacaktır.”dedi.

Son olarak gençlere tavsiyelerde bulunan Ekmen, “Zamanınızı iyi disiplin edin belli bir program çizin ve o programa da uyun. Öğretilen her bilgiyi olduğu gibi almayalım. O bilgiyi farklı kanallardan araştırıp doğruluğunu iyi irdelemek gerekir. Olaylara eleştirel mantıkla yaklaşırlarsa daha başarılı olacaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu. (Muhammed Dayan-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir