• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Van`da kültürel yozlaştırma sergisine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mavi Kültür Sanat Derneği (MKSD) adlı bir STK tarafından açılan resim sergisindeki müstehcen tablolar ve dilek ağacı figürleri, toplumun resimler üzerinden ahlaki bir yozlaştırılma ile karşı karşıya bırakıldığını gündeme getirdi.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği (Sabır-Der), Genel Sekreteri Yusuf Türk, müstehcen sergiye tepki göstererek, sanat ve kültür adı altında yapılan bu tür etkinliklerin iyi niyetli ve masumane etkinlikler olmadığını söyledi.

“Ey Muhammed müminlere de ki; bakışlarını haramdan sakınsınlar.”

Allah Resul`ünün  (sav) kötü bir çığır açan kişilerin o günahlar işlendikçe ortak oldukları yönündeki Hadis`i Şerif`ini hatırlatan Türk, bu tür sergilerle batı tarzı müstehcenliğin halkı Müslüman olan bölgemize ithal edilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

“Ey Muhammed müminlere de ki; bakışlarını haramdan sakınsınlar.” Ayetini hatırlatan Türk, “Bunlar kültürel sergiler adı altında insanlara haram işlerini göstermektir. Bunlar Allah`ın ayetini yok sayıp insanların harama girmesine sebep olmaktır.” diyerek olaya tepki gösterdi.

“Dilek ağacının İslam`da hiçbir yeri yoktur”

Dilek ağacı olayının ise batıl bir bakış açısı olduğunu ve bu anlayışın İslam`da yeri olmadığına vurgu yapan Türk şunları kaydetti.

“Allah`u Teâlâ kulunun bir isteğini yerine getirmek için bir ağaca birşeyler asmasına izin vermemiştir. Allahu Teâlâ, ‘Ey Muhammed kullarım beni sana sorduklarında de ki, ben çok yakınım dua edenin duasına icabet ederim.`  Dilek ağacının İslam`da hiçbir yeri yoktur. Sanat adı altında insanların zihnine işlenmeye çalışılan bu anlayışlar, insanların hurafelerle, batıl inançlarla meşgul olmasına sebep olmaktır. Aynı şekilde; nasıl ki haram resimler insanların haram işlemesine sebep oluyorsa bu tür inanışlar da insanların Allah ile kendi aralarına batıl bir vesile bırakıp Allah`tan dua etmek yerine bu tür batıl şeylerden medet ummalarını sağlamaya yönelik atılmış adımlardır ve  büyük bir zulümdür.”

“Halkımız bu tür sergilere gitmesin”

Sanat ve kültür adı altında yapılan bu tür sergilere gidip günah işlemenin hiçbir anlamı olmadığına dikkat çeken Türk, “Halkının yüzde 99`u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Bu Müslümanların içinde bu tür sergiler açmak iyi niyetli ya da masumane olarak değerlendirilemez. Halkımız bu tür ahlak dışı ve müstehcen sergilere rağbet göstermemeli hatta bu tür sergilere gitmemelidir.” diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir