İnzar Dergisi Haziran 2015 sayısı çıktı
Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar`ın Haziran 2015 sayısı çıktı. Derginin bu ayki dosya konusu olan "Davetçinin Yetiştirilmesi" ile ilgili Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı ile uzun bir röportaja yer verilmiş.
Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar`ın Haziran 2015 sayısı çıktı. Derginin bu ayki dosya konusu “Davetçinin Yetiştirilmesi”. 26 Haziran Susa Camii Katliamı`nın yıldönümü münasebetle İnzar Dergisi de 129. sayısında Susa Cami Katliamı`nı andı. Ayrıca davetçi, davet ve davetçinin yetiştirilmesi ile ilgili Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı ile uzun bir röportaj yapılmış.
Derginin editör yazısında, “Susa Camii katliamı da asırlardır yeryüzünü küfre dar eden mümin taifenin uğradığı katliamların yürek dağlayanlarındandır. Ama aynı zamanda küfrün ve zulmün çirkin yüzüne inen bir tokat, küfre kıyam mekânıdır” sözlerine yer verilmiş.
İnzar Dergisi Başyazı`sında; “İstikamet üzerinde durmanın vücubiyeti” ele alınmış. İstikamet üzerinde olmanın bir tercih değil Allah`ın emri olduğu, böyle olması halinde Allah-u Teâlâ`nın yardımının müminlerle beraber olacağını ve bunun eninde sonunda zaferi doğuracağı vurgulanıyor.
Derginin 129. sayısı içeriğinde ise, Abdulkadir Turan bir davetçinin önüne küfür cephesinin koyacağı ve tarih boyunca koyduğu “alaya alma” badiresini ele alarak, alaya almanın hedeflerini, etkilerini ve bunların bertaraf edilmesine değinmiş. Mehmet Şenlik ise, bir davetçide olmazsa olmaz özellikleri konu alan bir yazı kaleme almış. Tefsir köşesinde ise Bakara Suresi 120. ayet-i kerimesinde “sana gelen bunca ilimden sonra eğer onların hevalarına uyacak olursan…” ibaresi bağlamında davetçinin rehber edinmesi gereken ilim ve aklın ikna edilmesi konusu işlenmiş.
Öte yandan; Mehmet Said Çimen Kadisiyye Savaşı öncesi Sa`d bin Ebi Vakkas`ın İran kumandanı Rüstem`e gönderdiği elçiler konusunu işleyerek; Müslümanların sahip oldukları insani değerlerle küfür cephesini nasıl dağıttıklarını, şeref sahibi Müslümanların izzetini ele alan bir konu hazırlamış.
Mehmet Beşir Varol'un ise nefsini muhattap aldığı yazı dizisinin sekizincisine yer verilmiş. Bir müminin bütün insani ihtiyaçlarını ve de duygularını dâhil nasıl Allah için yapacağını gösteren bir prototipi sevgi üzerinden işleyen Varol, insanın kendisini, aile ve akrabalarını, insanları sevmesini, hayvan ve bitkileri ve hatta cemadatı sevmesinin vücubiyetini ve bu sevginin nasıl Allah için olması gerektiğini anlatıyor.
Yusuf Akyüz de, okuma üzerinde yazdığı yazı dizisinin beşincisini “Okumak örnek almaktır” alt başlığı ile hazırlamış. İslami bir okumanın başta Hz. Resulullah ashabı olmak üzere selefin örnek alınması düsturu üzerine bina edilmesi gerektiğini vurgulamış.
Bunun dışında Abdulhakim Sonkaya sene içindeki ayları Arapça isimleri üzerinden manalandıran ve bunların insan psikolojisine yansımalarını ele alan bir yazı hazırlamış.
İnzar Dergisi bu ay ki, sayısında davetçi, davet ve davetçinin yetiştirilmesi ile ilgili Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı ile uzun bir röportajı okurlarının istifadesine sunuyor. (İLKHA)