• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
Diyanet'ten hafızlık eğitimi atağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mili Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinin 32. maddesinde hafız olmak isteyen ortaokul veya imam hatip lisesi 5, 6 ve 7. sınıfa devam eden öğrenciler için müracaatlar başladı.

Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Kahta Müftülüğü Kur’an Kursu yöneticisi Mustafa Demir, “Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın hafızlık eğitimiyle ilgili hassasiyetle üzerinde durduğu konular var. Bunlardan bir tanesi de başkanımızın emriyle mevcut lise çağındaki öğrencilerin ve şu anda hafızlığa devam eden öğrencilerin eğitimlerine devam etmesi fakat bundan sonra yapılacak planlamalarda hafızlıkların ortaokul seviyesine çekilmesi ve hafızlık yapacak öğrencilerin bu yaşlardan seçilmesine öncelik verilmesi konusunda hassasiyetlerini bildirmişlerdir.” dedi.

Hafızlık için kayıt yaptıran ilkokul ve lise öğrencilerinin herhangi bir sene kaybı olmayacağını dile getiren Demir, şunları ifade etti: “Şimdi Mili Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları yönetmeliğinin 32. maddesine göre bir öğrenci ortaokul veya imam hatip lisesi öğrencileri yani 5,6 ve 7. sınıfa devam eden öğrencilerden hafızlık yapmak isteyen bir öğrenci hafızlık Kur’an kurslarından birine müracaat eder. Hafızlık eğitimine başladığını belgelendirdikten sonra da o eğitim ve öğretim yılı için okullarda devam zorunluluğu aranmaz.  Bu öğrenciler okula döndüklerinde yani hafızlıklarını bitirip okula döndüklerinde devam edemedikleri eğitim ve öğretim yılına ait derslerden okul müdürünün sorumluluğu ve koordinesinde olan öğretmenlerden oluşacak komisyonca sınava alınırlar. Başarılı olanlar bir üst sınıfa devam ederler. Herhangi bir sene kaybı yaşamazlar.” dedi.  (Mehmet Eren - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir