• DOLAR 32.503
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2423.94
  • ...
Vahdet Gurubu bayanlardan HÜDA PAR`a taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan`ı şehit eden HDP`lilere İslami STK ve cemaatlerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Adana`da, aralarında Gökkuşağı, Yedibaşak ve Özgür Der`in de bulunduğu İslami sivil toplum kuruluşlarından oluşan Vahdet Gurubu STK`ların bayan temsilcileri, HDP saldırısında şehit edilen HÜDA PAR`lıların taziyesinde bulunmak üzere HÜDA PAR Aile ve Sosyal işlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aynur Sülün`ü ziyaret etti.

Saldırıda şehit edilen Şimşek ve Talayhan`a Allah`tan rahmet, ailelerine ve camiasına sabırlar dileyen STK temsilcileri, HÜDA PAR`lıları hedef alan saldırıları lanetlediklerini söyledi.

HÜDA PAR`a yönelik yapılan saldırıların aslında tüm Müslümanları hedef aldığını ifade eden STK temsilcileri, özellikle şehitlerin geride kalan eşleri ve yetim çocukları için çok üzüldüklerini belirttiler.

HÜDA PAR adına STK temsilcilerini karşılayan Aynur Sülün de duyarlılık ve destek ziyaretlerinden dolayı Vahdet Gurubu STK temsilcisi bayanlara teşekkür etti.

Kürdistan`da HDP/PKK zihniyetinin Müslüman halka baskı kurmaya çalıştığını belirten Sülün, bunun karşında dik duran ve halkın son umudu haline gelen HÜDA PAR`ı hedef seçtiklerini kaydetti.

HDP/PKK`nin kan ve gözyaşından beslenen bir yapı olduğunu belirten Sülün, özellikle Hükümetin Çözüm Süreci`nde sadece bu yapıyı muhatap alma yanlışlığına düştüğünü ve adeta bölge halkını bu zihniyete teslim ettiğini söyledi.

Kürt meselesinde İslami çözümün şart olduğunun altını çizen Sülün, bu noktada Hükümetin; bölgedeki tüm parti, STK, cemaat ve kanaat önderleri ile görüşmesi gerektiğini ifade etti.

Sülün, misafirlerine; Diyarbakır`da 7-8 Mart 2015 tarihlerinde İslami sivil toplum kuruluşlarından, cemaat ve camialardan, medrese âlimlerinden, kanaat önderlerinden, 3 bin 500 STK bileşenini temsilen 600 civarında delegenin katılımıyla yapılan ‘Kürt Meselesine İslami Çözüm Çalıştayı` hakkında da bilgilendirmede bulundu. Bölgedeki meselenin çözümü için bu tür geniş katılımlı toplantıların devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Bu tür toplantıların, vahdetin tesisi için önemli oluğunun altını çizdi.

HÜDA PAR`ın referansının İslam olduğunu belirten Sülün, parti olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da misafirlerine bilgilendirmede bulundu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir