• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Bölgenin ümmetçilerine sahip çıkmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK ve KCK siyaseti uluslararası destek bulmak için Kürtlerin değerlerinden soyutlanmış bir anlayışa, kültüre yöneldiler. Seküler, Kürtçü ve Marksist bir anlayışı benimsediler. Batılılar da bölgeye ikinci bir İsrail dikmek için bu yapıya destek verdiler. Bu yapılar sadece Kürtlerin hakkını korumuyorlar aynı zamanda İsrail`in, Ermenistan`ın da hakkını koruyorlar. Bu hareket Kürtleri asimile etmeye çalışan bir hareket. Keşke sadece asimile olsa aynı zamanda katliam yapan bir hareket.

Kurban Bayramı`nda et dağıttığı için 15 yaşındaki Yasin Börü`yü katleden de bu hareket. Bu yapıya göre makbûl Kürt dinsiz Kürt ya da PKK`lı Kürttür. Selahattin Demirtaş batıda barış güvercinleri uçururken, doğuda katliamlar yapılıyor.

Şırnak`ın İdil ilçesinde HDP`li bir grup afiş tartışması yüzünden Hüda Par`lı iki genci öldürdü. Edinilen bilgiye göre, İdil`in Kozluca köyüne gelen HDP`li grup, burada parti ve milletvekili adaylarının bayraklarını asmak istedi. Köydeki Hüda Par üyeleriyle tartışan HDP`li grup içerisindeki bir kişi silahla ateş açtı. Olayda, Hüda Par üyesi Muhammed Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan ağır yaralandı. Yaralılar, kaldırıldıkları Mardin`in Nusaybin Devlet Hastanesi`nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastane önünde toplanan grup, tekbir getirerek PKK aleyhinde slogan attı. Polis, hastane çevresinde güvenlik önlemi aldı. Bu kardeşlerimize Allah rahmet eylesin.

Burada şunu söylemek gerekir. Devletimiz ya da hükümet zamanla bölgeyi kaybedecektir. Şu an 15-25 yaş gençler arasında Ak Parti diye bir parti yoktur. Burada sadece seçimleri düşünmek yanlıştır. Bir toplum heba olmak üzere. Ak Parti şu an oylarını orta yaş kuşağından almaktadır. Yeni nesil içerisinde Ak Parti etkisi neredeyse yoktur. O nedenle bu bölgeye özel önem verilmelidir.

Devlet gençlerin PKK`ya gidişini engelleyememektedir. O zaman yapılması gereken Hüda Par gibi partilere destek vermektir. Bölgenin gerçek sahibi Müslüman Kürtlerdir. Bedel ödemeyi göze alamayan hareketlerin burada öne çıkması mümkün değildir.

Hüda Par`ın Diyarbakır`dan bağımsız adayı Zekeriya Yapıcıoğlu`dur. Bu kardeşimizin mutlaka mecliste olması gerekir. Bölgede alternatif Müslüman hareketlere destek vermek gerekir.

6-8 Ekim olayları esnasında bölgede devlet yoktu. Bu bölgede tek direnen hareket Hüda Par hareketiydi. Biz ümmetçiyiz. Bölgenin ümmetçilerine sahip çıkmamız gereklidir. Bölgeden Selahattin Demirtaşlar yerine Selahaddin Eyyübiler çıkması gerekir.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek`e de ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Bu bölgede yapılanları en iyi bilenlerden birisi de o. Şu ana kadar 176 ulusal ve yerel televizyonda programlara çıktı. PKK ve HDP`in yaktığı camileri, Kur`anları gösterdi. Ermenilerin PKK içerisinde etkinliklerini anlattı. Ve şunu söyledi; “Diyarbakır`ın Müslüman Kürt`ü HDP`ye oy verecek, Eskişehir`deki LGBT yani gay aday vekil seçilecek, umarım Kürt halkı bu utanca destek olmaz.” Ve Ak Parti`ye destek istedi.

Son olarak şunu söylemeliyim. Bu bölge halkının elimizden gitmemesi için acil çözümler üretmeliyiz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir