• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
Batman müftülüğünden hacı adaylarına  seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 2015 yılı hac organizasyonu kapsamında hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik Batman Müftülüğünce il müftülüğü konferans salonunda bir seminer verildi.

Seminerde Hac ve Umre Şube Müdürü Adnan Ergel, hacı adaylarına hitaben bir seminer vererek, bu seyahatin kutsal bir seyahat olduğunu ve kutsal topraklarda karşılaşabilecekleri sıkıntı ve bu sıkıntılar karşısında yapmaları gerekenler hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Kutsal topraklarda yaşanabilecek durumlar ve hac menasikleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ergel, hacca gönderecekleri hacı adaylarının kafileler şeklinde olacağını ve her kafilenin başında ise rehberler olacağını hatırlattı.

Ergel, “Bayan ve erkeklerden oluşur rehberlerimizle rahat bir hac olacağına inanıyoruz. Hacıların dikkat etmesi gereken önemli hususlardan bir tanesi de yolculular ve ibadet esnasında güzel huylu olunmasının gerekleridir. Sizler uzunca süren bir bekleyişin ardından Hacca gitmeye hak kazandınız. Yüce Allah’a bu lütfundan dolayı ne kadar şükretsek azdır. Yüce Allah hepinize Hac ibadetini, tüm şartlarını yerine getirerek ifa etmeyi nasip eylesin.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir