• DOLAR 32.498
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2490.188
  • ...
Bağımsız Aday Kılınç Midyat`ta önemli mesajlar verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin bağımsız milletvekili adayı Mahmut Kılınç, Midyat'ta düzenlediği mitingde halka hitap etti. Estel Köşk Meydanı`nda vatandaşlara hitap eden Kılınç, minberlerden dile getirdikleri hakikatleri Mecliste de söyleyeceklerini ifade etti.

Kılınç, aralarında HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman ve ilçe başkanı İsa Altunkaynak'ın da bulunduğu kalabalık bir grupla şehir turu attıktan sonra miting alanına geldi.

"Halkımız iki çark arasında öğütülmektedir"
Konuşmasında İdil'in Xanıké köyünde HDP tarafından katledilen Muhammed Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan'ın şehadetlerini tebrik eden Kılınç, şehitlerin ailelerine sabırlar diledi. Kılınç, "Rabbim şahadetlerini İslam`ın yüceltilmesinde yolumuzu aydınlatacak bir mum ve ışık kılsın. Maalesef  özellikle bölgemizde yıllardır zulüm ve vahşet almış başını gidiyor. Halkımız iki zulüm çarkı arasında öğütülmektedir. Buradan, Estel Meydanı'ndan bu saldırıyı lanetliyoruz." dedi.

"Hür Adaylar bölgemiz ve ülkemiz için bir şanstır"
Zulümlerin sona ermesi için Hür Adayların bölge ve ülke için bir şans olduğunu ifade eden Kılınç, Hür Adayların Meclis'te olmasının önemine değindi.  Kobani bahaneli saldırıları hatırlatan Kılınç şunları kaydetti: "Kobani bahaneli saldırıların tek amacı İslami kesimi ortadan kaldırmak, bölgeden sürmekti. Vahşeti beraber gördük, 50 kişiden fazla insanımız hayatını kaybetti. Ölenlerin çoğu dindar insanlardı. İslam'ı referans aldıkları için de HÜDA PAR hedef tahtasına oturtulmak istenmektedir. Buna engel olmanın yolu bizi oylarınızla destekleyip Meclise göndermektir. Hür Adayların profiline bakın hepsi küçüklüğünden beri insanımıza hizmet eden şahsiyetlerdir. Hür adaylarımızı diğerlerinden ayıran özelliklerimiz inancımız ve hizmet aşkımızdır."

Minberlerde ve meydanlarda dile getirdikleri hakikatleri Mecliste de söyleyeceklerini ifade eden Kılınç, "İnşallah, doğruları söylemekten hiç vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizin sorunu sadece asgari ücret değil, ülkemizde bir ahlak sorunu da vardır. Sandığa gittiğimizde iki defa düşünerek oyumuzu verelim ve en doğru tercihi yapalım." şeklinde konuştu.

Kılınç'ın konuşmasının ardından okunan dua ile miting sona erdi.  

Kılınç ve beraberindekiler Savur ve köylerinde çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla ilçeden ayrıldı.  (İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir