• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Mardinli İHL öğrencisi Yıldızlar Yürüyüşünde ikinci oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Süleyman Solhan İmam Hatip Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Abdüzaziz Danış Fas Morocco Casablanca’da 10 bin metre yıldızlar yürüyüşünde ikinci olması nedeniyle Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Mardin Gençlik ve Spor il Müdürü Mustafa Kuzu ve çok sayıda kişi tarafından Mardin Havalimanında çiçeklerle karşılandı.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, başarılı imam hatip öğrencisi Danış’a başarısından dolayı tam altın hediye etti.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turam Ermiş, “İlçemiz Süleyman Solhan İmam Hatip Lisesi 2. Sınıf öğrencisi Abdüzaziz Danış 15 gün önce Balkan şampiyonasında katılmış yıldızlar dalında 10 bin metrede birinci olmuştu.  Geçtiğimiz Cumartesi günüde Morocco Casablanca’da 10 bin metre yıldızlar yürüyüşünde ikinci oldu. 15 – 19 Temmuz Kolombiya’da yapılacak Dünya Yıldızlar yürüyüş şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Tabi Mardin olarak Kızıltepe olarak öğrencimizin başarısından gurur duyduk biz kendisini desteklemeye devam edeceğiz.  Ailesini hocalarını tebrik ediyorum. Gençlik sporumuzu tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İlçemizde şu an spor lisemizin yapımına başlandı inşallah Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu açılması konusunda rektörlüğümüzün bir senato kararı oldu YÖK’ten onay bekliyoruz. Gençlik Spor Bakanlığımız da Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu için gençlik merkezi tahsis ederse inşallah daha çok böyle yıldız sporcularımız yetişecek diye düşünüyorum.

Sporcumuzu havaalanında karşıladık burada geniş bir kalabalık var kendisi de bayağı bir duygulandı ailesi de burada biz de tam altın hediye ettik. Tabi bu sembolik biz zaten aylık olarak kendisini destekliyoruz. İnşallah devamı gelecek.” dedi.

Mardin Gençlik ve Spor il Müdürü Mustafa Kuzu da, “Abdülaziz Danış bizim Kızıltepe’den çıkan ilk milli sporcumuz. Özellikle son 3-4 senedir spora yaptığımız yatırımların başarılı sonuçlardan birisidir. Atletizm’de bizim daha önce Ömer Alkanoğlu isminde bir sporcumuz vardı milli sporcu Abdülaziz’in başarısından bir gün öncesinden 16 yaşındaki genç sporcumuz Ömer Alkanoğlu kros dalında o da milli takıma seçildi. O mutlu haberi de almıştık. Abdülaziz’in katıldığı bu yarışma özel bir yarışmadır uluslararası bir yarışa Müslüman ülkelerin katıldığı bir yarışmadır. Bu yarışmanın önemi şudur aslında dünya şampiyonası öncesi bir alışma evresi açısından önemlidir. Dolayısıyla bu yarışmada başarılı bir sonuç alması özgüven vermesi açısından Abdülaziz için iyi olduğunu düşünüyoruz sporcumuzu tebrik ediyoruz.” dedi.

Mardinli sporcu Abdülaziz Danış havaalanında yaptığı açıklamada, “Çok mutluyum iyi derece yaptım birincilik için gittim ama hava şartlarından dolayı çok sıcak olmasından dolayı ve o havaya alışmadığımdan ikinci oldum. İnşallah önümüzdeki yarışta Kolombiya’da yapılacak dünya şampiyonasında birinci olacağım. Bu güzel karşılamadan dolayı çok sevindim herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. (Mehmet Aslan - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir