• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Aydın Doğan`a 28 Şubat Soruşturması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın son zamanlarda oldukça sert eleştirdiği Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan hakkında 28 Şubat soruşturması sürdürüldüğü öğrenildi.

“DOĞAN`IN BATI ÇALIŞMA GRUBU`YLA İLGİSİ ARAŞTIRILACAK”

Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu`nun TEM Şube Müdürlüğü`ne gönderdiği 18 Mayıs 2015 tarihli yazıda, Doğan`ın Batı Çalışma Grubu ile ilgisi, bu süreçte kamudan aldığı ihaleler ve özelleştirmelerin araştırılması istendi.

“KAMUDAN ALINAN İHALELER İNCELENECEK”

Ankara Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu`nun 28 Şubat süreci medya faaliyetlerine ilişkin soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı. Savcı Aytekin Cenikli yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`ne talimat yazarak bazı basın yayın organları ve sendika konfederasyonlarının 1996-1999 yılları arasındaBatı Çalışma Grubu ile ilişkisi ve kamudan aldığı ihalelerin araştırılmasını istedi.

LİSTEDE BİRÇOK ÖNEMLİ İSİM VAR

Savcı Cenikli`nin araştırılmasını istediği kişi ve kurumlar ise şöyle: “Doğan HoldingOnursal Başkanı Aydın Doğan, dönemin Posta Gazetesi sahibi olan Doğan HoldingYönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Yalçındağ, dönemin ATV, Sabah, Yeniyüzyıl şirketlerinin sahibi Dinç Bilgin, dönemin Show TV sahibi Erol Aksoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, DİSK, Türk-İş, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu.”

“İSLAMCI HÜKÜMETE KARŞI SAVAŞ VERDİM” İDDİASI

Savcı Cenikli, talimat yazısında Aydın Doğan`ın 28 Şubat dönemine ait “Ben yayın organlarıyla İslamcı hükümete karşı savaş verdim” şeklinde yerli ve yabancı basına beyanat verdiği iddialarının açık istihbarat kaynaklarından araştırılmasını, beyanat verdiği asıl kaynağın tespit edilmesini de istedi.

GÜLEN CEMAATİ`NE YÖNELİK TALİMAT

Savcı Cenikli, araştırılmasını istediği konuların mali kısımlarının Mali Şube Müdürlüğü`yle irtibata geçilerek bilgisine başvurulmasını, varsa tanık bilgilerine başvurulmasını da istedi. Aynı büro savcılarından Serdar Coşkun`un daha önce Gülen Cemaati`ne yakın olan tüm medya organlarının uydu yayınlarının kesilmesi ve her türlü faaliyetlerinin engellemesi için Ulaştırma Bakanlığı`na talimat verdiği ortaya çıkmıştı.

EMEKLİ ASKERLER GÖZALTINA ALINMIŞTI

Darbe suçlamasıyla başlatılan 28 Şubat Soruşturması ile ilgili yapılan operasyonlarda aralarında emekli Orgeneraller Çevik Bir ile Çetin Doğan, emekli Tümgeneraller Erol Özkasnak ile Kenan Deniz ve Tuğgeneral İdris Koralp`in de bulunduğu çok sayıda komutan gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 28 Şubat dosyası kapsamında bazı medya patronları, yöneticiler ve yazarlar hakkında da soruşturma yürütüldüğü ortaya çıkmış ancak herhangi bir adım atılmamıştı.

DÖNEMİN BAŞBAŞKANI ÇİLLER İFADE VERMİŞTİ

103 sanıklı 28 Şubat davası kapsamında dönemin Başbakanı Tansu Çiller talimat yoluylaİstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde müşteki olarak ifade vermişti. Tansu Çillerifadesinde, o dönem kimi sivil toplum örgütleri ve medya kuruluşları tarafından hükümeti düşürmek için Doğruyol Partisi`nin parçalanmasına yönelik algı operasyonu yapıldığını iddia etmişti. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller, “Algı operasyonu ile toplumda sürekli olarak ‘şeriat gelecek` korkusu,` rejim değişecek` baskısı yaratılıp yaygınlaştırılıyordu. Sivil toplum örgütleri ve medya, ‘Çiller çökertilirse DYP çökertilir` noktasından hareketleDYP`nin genel başkanının her türlü asılsız haberleriyle baskıyla yıpratılması ve al aşağı edilmesi, dolayısıyla DYP`nin parçalanması ve hükümetin yönetilemez hale gelmesi operasyon gereği yerine getirilmiştir” demişti.

Vahdet

Bu haberler de ilginizi çekebilir