• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
Gaziantep'te sağlık çalışanlarından protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Samsun'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun için tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de basın açıklamaları ve protesto gösterileri düzenlendi.

Gaziantep'teki Sivil Toplum Kuruluşları ve sağlık çalışanları, çeşitli basın açıklamaları ve protesto gösterileri düzendi. İlk olarak Ufuk Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi tarafından,  3 yıl önce görevi başındayken bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın isminin verildiği hastanenin önünde basın açıklaması düzenledi.

Ufuk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Şahin, sağlık çalışanları olarak büyük üzüntü içinde olduklarını belirterek, “Hastaneye şehit edilen doktorların ismini vermek ne şiddeti bitirmektedir ne de çözüm olmaktadır. Bundan sonra hangi hastaneye kimin ismini vereceğiz? Günü kurtaran taziyelerden ziyade, bu sorunu ortadan kaldıracak çözümlerde de buluşmamız gerekiyor.”dedi.

Gaziantep- Kilis Tabip Odası öncülüğünde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan Sivil Toplum Kuruluşları ve sağlık çalışanları, meslektaşlarının görev yaptığı hastanede katledilmesini nefretle kınadıklarını belirttiler.

Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Gaziantep- Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hüseyin Ağca,”Her geçen gün artan ve canımızdan can alan sağlıkta şiddet olaylarını önlemek için, pek çok şey yapılabilir, yapılabilirdi. Niyetler, hedefler, planlar bu yönde olsaydı, Ersin’imiz, Melike’miz, Kamil’imiz bugün bembeyaz önlükleri ile hastane koridorlarında, halkımızın sağlığı için koşturmaya devam ediyor olabilirlerdi.”dedi.   (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir